Arbetsskador

Löfven: Man ska kunna känna sig trygg på jobbet

Stefan Löfven träffade på måndagseftermiddagen polis, kommunanställda, organisationer och fackliga representanter i Mölndal. Foto: TT-Bild
Stefan Löfven möter den samlade pressen utanför sitt hem i Vasastan på måndagsmorgonen. Foto: Annika af Klercker / TT

– Det här är en tragedi. Man ska kunna känna sig trygg på jobbet och de barn och unga som kommer ensamma till Sverige ska också kunna känna trygghet. Så kommenterar statsminister Stefan Löfven knivmordet på ett boende för ensamkommande barn och ungdomar i Mölndal.

Publicerad

Stefan Löfven (S) kom på måndagseftermiddagen till Mölndal för att träffa polis, kommunanställda, organisationer och fackliga representanter, rapporterar Göteborgs-Posten.

En 22-årig kvinnlig anställd på hemmet för ensamkommande barn och ungdomar dödades tidigt på måndagsmorgonen i samband med ett knivbråk. En person i 15-årsåldern greps och misstänks för dådet. En förundersökning har inletts. Händelsen rubriceras som mord alternativt dråp.

– Det finns inga enkla svar på hur detta ska hanteras. Men alla som begår brott ska ställas till svars och inför kommande budgetpropositioner kommer regeringen att säkerställa att de myndigheter som fått utökade uppgifter i samband med flyktingmottagandet ska få tillräckliga resurser för att genomföra sina arbetsuppgifter, säger Stefan Löfven till tidningen.

Regeringen har anslagit nära 10 miljarder extra till kommuner och landsting för att klara flyktingsituationen. Dessutom har en "barnmiljard" inrättats under mandatperioden för att höja kompetensen och kvaliteten i barn- och ungdomsvården.

Apropå polischefens krav på ökade resurser och fler poliser svarar statsministern gp.se:

– Polisen får nu precisera sina äskanden. Polismyndigheten har fått en utökad uppgift och måste få resurser så att de kan genomföra sitt arbete på ett bra sätt.

Läs också Lennart Kriisas blogg: Håll fokus efter mordet