Lärare utsatt för våld av förstaklassare

2016-05-03 15:38 Lennart Lundquist  

Tre lågstadieelever vid Sundbyskolan i Spånga har vid flera tillfällen utsatt en lärare för fysiskt våld. Skyddsombudet vänder sig nu till Arbetsmiljöverket för att att få hjälp att stoppa våldet - vilket skolledningen inte lyckats med.

De tre leverna går i första och andra klass.

”Skolledningen har inte vidtagit de åtgärder som vi på Lärarnas riksförbund har begärt utan hänvisar till ett förfarande som visat sig vara helt otillräckligt”, skriver skyddsombudet.

Rektor svarar med att man ser allvarligt på situationen och att läraren erbjudits stödsamtal hos företagshälsovården samt att en specialpedagog i fortsättningen är med på en lektion per vecka som läraren håller i.

Skyddsombudet har i sin tur svarat med att man kommer att vända sig till Arbetsmiljöverket för att få stopp på det fysiska våld medlemmen blivit utsatt för.

Lennart Lundquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Arbetsmiljö