Elever förgiftade lärarnas kaffe

2013-10-28 12:58 Angelica Söderberg  

Två lärare i Västerås hamnade på akuten efter att ha druckit kaffe som misstänks ha förgiftats av deras elever. Skolan har anmälts till Skolinspektionen sex gånger på ett år.

Sedan september har privata gymnasieskolan Design & Construction College gjort tre polisanmälningar, skriver Vestmanlands läns tidning. En av dem gäller misstänkt mordbrand, en gäller misstanke om vållande till kroppsskada efter att någon skruvat loss ett trappsteg och en elev fallit tre meter.

Den tredje polisanmälan gäller att två lärare känt obehag och fått uppsöka akut sjukvård efter att ha druckit kaffe som elever bryggt. Det är oklart vad som kan ha funnits i kaffet, polisen uppger att prover har skickats för teknisk analys.

– Det stämmer. Det här är väldigt olyckligt och helt eningslöst. Vi har en del elever som försöker förstöra både för sig själva och andra, ibland får de med andra också, men det är ett par av dem som driver på, säger skolans rektor Eva Stormgaard till tidningen.

Samtliga anmälningar gäller misstänkta brott som skett inom skolans byggprogram.

– Det här är arbetsmiljömässigt farligt och jag anser att det är skolans och samhällets ansvar att reagera i sådana här situationer, säger Eva Stormgaard till VLT.

Design & Construction College ska vid flera tillfällen ha stängt av elever och även stängt skolan efter olika incidenter. Sex anmälningar har skickats till Skolinspektionen, bland annat gällande elevavstängningar och drogtester på skolan.

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Arbetsmiljö