Arbetar du med människor? Då går du oftare sjuk till jobbet

2015-03-13 09:12 Tiina Demargne  
Kvinnor som jobbar med människor, i skola, vård och omsorg, uppger i arbetsmiljöundersökningen att de oftare går till jobbet trots att de är sjuka. Foto: TT-Bild

Kvinnliga lärare, barnskötare och vårdpersonal - det är människor som jobbar med människor som står för högsta sjuknärvaron, skriver Arbetet.

Bland männen är det flest jordbrukare, byggnadsarbetare och lärare som som släpar sig till arbetsplatsen trots att de är krassliga.

Enligt tidningen Arbetet har andelen svenskar som går till jobbet trots att de är sjuka ökat med sex procentenheter sedan 2010, eller en kvarts miljon. Det framkommer av den rikstäckande arbetsmiljöundersökningen som görs av Statistiska centralbyrån på uppdrag av Arbetsmiljöverket vartannat år.

Över två miljoner arbetstagare uppger att de går till jobbet minst två gånger om året trots att de borde stannat hemma i stället, vilket motsvarar, 54 procent av kvinnorna och 46 procent av männen.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Arbetsmiljö