Arbetsskador

Arbetsskador

Patienten om upplevelsen i MR-kameran

En sjuksköterska skadades allvarligt när han fastnade i en magnetkameras starka magnetfält tidigare i veckan. Nu berättar patienten som låg inne i kameran om olyckan. – Han skrek och skrek och jag tog mig ingenstans, säger patienten till NSD.

Arbetsskador

”Belastningsskador dominerar bland städpersonalen”

Över 80 procent av de privata städbolag som Arbetsmiljöverket granskade i fjol fick kritik för bristande arbetsmiljöarbete. Nu undersöks arbetsmiljön för lokalvårdare anställda i regioner och kommuner.

Arbetsskador

Försäkringen som inte fungerar

Statistiken över arbetsskadeförsäkringen ger ingen sann bild av hur många som skadas eller blir sjuka av arbetet. Det anser forskare som Bengt Järvholm och fackliga företrädare.

Arbetsskador

Undersköterskans hårda kamp för livränta

Susanne Carmdahl kämpade i många år för att bevisa att depressionen berodde på händelser på jobbet. När ärendet togs upp i förvaltningsrätten ändrade Försäkringskassan sig.

Arbetsskador

Hård kamp för rätt till livränta

Arbetsskada. Utredning efter utredning visar på brister inom arbets­skade­försäkringen, men inget händer. Den dramatiska nedgången av antalet godkända arbetsskador hos Försäkringskassan fortsätter – och vad som är en arbetsskada är lite av en gissningslek, säger HRF:s förbundsjurist. Undersköterskan Susanne Carmdahl är en av få som lyckats både att få sin skada prövad och att få rätt.

Arbetsskador

Klämde huvudet i pappersmaskin

En man i 20-årsåldern skadades i en arbetsplatsolycka på ett pappersbruk i Norrköping vid lunchtid på tisdagen.

Arbetsskador

Mobbning på jobbet blev arbetsskada

En undersköterska som mobbades på sin arbetsplats blev till slut så deprimerad att hon inte kunde jobba. Hennes besvär har godkänts som arbetsskada.