Arbetsskador

Arbetsskador

Ohälsan ökar i pandemins spår

Trötthet, värk i kroppen och besvär efter smitta drabbade fler på grund av jobbet förra året. Var tredje sysselsatt uppger att de har någon form av hälsoproblem, visar Arbetsmiljöverket.

Arbetsskador

Fler coronainspektioner i vår

Arbetsgivare kan göra mer för att minska smittspridningen av covid-19. Det menar arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Nu gör Arbetsmiljöverket fler inspektioner.

Tidningen

Arbetsskador får fack att hota med ILO-anmälan

Fackförbundet Forena vill anmäla Sverige till ILO och har skrivit till samtliga förbund i LO, TCO och Saco för att samla stöd för sitt krav. Skälet är att så få arbetsskadade får livränta.

Arbetsskador

”Arbetsskadeförsäkringen har urholkats”

UTREDER IGEN. − Människor som genom sitt arbete slitit ut sina kroppar ska få det skydd de förtjänar, säger socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi till Arbetarskydd.

Arbetsskador

Skiftarbete ger högre risk för bröstcancer

Skiftarbete har samband med arbetsolycksfall, sjukfrånvaro, missfall och bröstcancer, visar nordiska undersökningar. Nu uppdaterar Forskningskonsortiet sina rekommendationer.

Arbetsskador

Vårdpersonal anmäler flest coronaskador

Kvinnor inom vården – det är de som oftast drabbas av coronarelaterade arbetsskador. Över 5 700 personer i vårdyrken har anmält skador sen pandemin bröt ut.

Arbetsskador

Han fick ny chans efter arbetsskadan

Varje år får runt 500 personer chansen att komma tillbaka till arbetslivet genom en anpassad anställning i Galaxen Bygg AB. Dennis Ingemansson, till höger, är en av dem.