Arbetsskador

Arbetsskador

Försäkringen som inte fungerar

Statistiken över arbetsskadeförsäkringen ger ingen sann bild av hur många som skadas eller blir sjuka av arbetet. Det anser forskare som Bengt Järvholm och fackliga företrädare.

Arbetsskador

Undersköterskans hårda kamp för livränta

Susanne Carmdahl kämpade i många år för att bevisa att depressionen berodde på händelser på jobbet. När ärendet togs upp i förvaltningsrätten ändrade Försäkringskassan sig.

Arbetsskador

Klämde huvudet i pappersmaskin

En man i 20-årsåldern skadades i en arbetsplatsolycka på ett pappersbruk i Norrköping vid lunchtid på tisdagen.

Arbetsskador

Mobbning på jobbet blev arbetsskada

En undersköterska som mobbades på sin arbetsplats blev till slut så deprimerad att hon inte kunde jobba. Hennes besvär har godkänts som arbetsskada.

Arbetsskador

Ny vägledning om arbetsskador

Webbguide. Fler skulle kunna anmäla arbetsskador och ansöka om ersättning hos både Försäkringskassan och Afa. Nu lanserar de tillsammans en guide för att underlätta.

Arbetsskador

Så hanterar du farorna på sommarjobbet

Hotfulla kunder, tunga lyft eller vassa verktyg. Många är de faror som kan lura på sommarjobbet. Lyssna noga till instruktioner och våga alltid fråga, lyder Arbetsmiljöverkets råd till sommarjobbare.

Arbetsskador

Polis sköt bort del av finger

Flera olyckor har inträffat när Polisen använder kulsprutepistolen Heckler & Koch MP5. I oktober förra året en anställd vid en utbildning sköt av sig en del av ett finger. Nu hotar Arbetsmiljöverket med en halv miljon i vite.

Arbetsskador

Tog i chokladsåscistern – fick ström i sig

En man i 60-årsåldern som arbetar på en fabrik som tillverkar chokladsås i Mjölby har skadats i en arbetsplatsolycka. Mannen lutade sig mot en cistern där chokladsåsen förvaras för att hållas varm.