Arbetsskador

Arbetsskador

Stor risk skadas vid driftsstörning

Åklagaren Stig Andersson påpekar att det finns risker med avbrott från det vardagliga arbetet: – Det är lite lättare att missa riskbedömningen vid sådana situationer.

Arbetsskador

Varje satsad krona ger minst 1,50 tillbaka

HÄLSA. Nu finns ett analysverktyg för att räkna på den ekonomiska effekten av hälsosatsningar. Intresset från företagshälsovården har varit stort, säger professor Irene Jensen,på KI.

Arbetsskador

”Här är det lätt att vara skyddsombud”

Målarfirman satsar på friskvård. Det har gett resultat. Sjukskrivningar är sällsynta och alla arbetar fram till pensions. – Det är lätt att vara skyddsombud här, säger skyddsombudet Patrik Hansson.

Arbetsskador

Svart månad: Nio omkom under januari

Nio människor omkom i arbetsolyckor under årets första månad, enligt statistik för 2019. Det är det största antalet dödsolyckor under motsvarande månad de senaste tio åren.

Arbetsskador

Rekordlåg ersättning för fackets rättsfall

Facket fick rekordlåg ersättning från de rättsfall som LO-TCO Rättsskydd drivit förra året, skriver Arbetet. Tidningen hänvisar till att summan på 139 miljoner kronor var den lägsta på tio år.

Arbetsskador

Sensor kan förebygga vibrationsskador

En liten sensor som larmar när vibrationerna blir hälsofarliga, är forskarnas nya vapen. Men det behövs utbildning och information för att på allvar förebygga skador, Det anser Peter Jönsson, teknisk doktor.