Arbetsskador

Arbetsskador

Polis sköt bort del av finger

Flera olyckor har inträffat när Polisen använder kulsprutepistolen Heckler & Koch MP5. I oktober förra året en anställd vid en utbildning sköt av sig en del av ett finger. Nu hotar Arbetsmiljöverket med en halv miljon i vite.

Arbetsskador

Tog i chokladsåscistern – fick ström i sig

En man i 60-årsåldern som arbetar på en fabrik som tillverkar chokladsås i Mjölby har skadats i en arbetsplatsolycka. Mannen lutade sig mot en cistern där chokladsåsen förvaras för att hållas varm.

Arbetsskador

Flest skadade fingrar

En person dog och 30 skadades vid de olyckor på jobbet som ledde till godkända strafförelägganden förra året. Arbetsgivarna fick betala mellan 5 000 kronor och 500 000 kronor i företagsbot.

Arbetsskador

Stor risk skadas vid driftsstörning

Åklagaren Stig Andersson påpekar att det finns risker med avbrott från det vardagliga arbetet: – Det är lite lättare att missa riskbedömningen vid sådana situationer.

Arbetsskador

Varje satsad krona ger minst 1,50 tillbaka

HÄLSA. Nu finns ett analysverktyg för att räkna på den ekonomiska effekten av hälsosatsningar. Intresset från företagshälsovården har varit stort, säger professor Irene Jensen,på KI.

Arbetsskador

”Här är det lätt att vara skyddsombud”

Målarfirman satsar på friskvård. Det har gett resultat. Sjukskrivningar är sällsynta och alla arbetar fram till pensions. – Det är lätt att vara skyddsombud här, säger skyddsombudet Patrik Hansson.

Arbetsskador

Svart månad: Nio omkom under januari

Nio människor omkom i arbetsolyckor under årets första månad, enligt statistik för 2019. Det är det största antalet dödsolyckor under motsvarande månad de senaste tio åren.