Arbetsskador

Arbetsskador

”Belastningsskador dominerar bland städpersonalen”

Över 80 procent av de privata städbolag som Arbetsmiljöverket granskade i fjol fick kritik för bristande arbetsmiljöarbete. Nu undersöks arbetsmiljön för lokalvårdare anställda i regioner och kommuner.

Arbetsskador

Försäkringen som inte fungerar

Statistiken över arbetsskadeförsäkringen ger ingen sann bild av hur många som skadas eller blir sjuka av arbetet. Det anser forskare som Bengt Järvholm och fackliga företrädare.

Arbetsskador

Undersköterskans hårda kamp för livränta

Susanne Carmdahl kämpade i många år för att bevisa att depressionen berodde på händelser på jobbet. När ärendet togs upp i förvaltningsrätten ändrade Försäkringskassan sig.

Arbetsskador

Klämde huvudet i pappersmaskin

En man i 20-årsåldern skadades i en arbetsplatsolycka på ett pappersbruk i Norrköping vid lunchtid på tisdagen.

Arbetsskador

Mobbning på jobbet blev arbetsskada

En undersköterska som mobbades på sin arbetsplats blev till slut så deprimerad att hon inte kunde jobba. Hennes besvär har godkänts som arbetsskada.

Arbetsskador

Ny vägledning om arbetsskador

Webbguide. Fler skulle kunna anmäla arbetsskador och ansöka om ersättning hos både Försäkringskassan och Afa. Nu lanserar de tillsammans en guide för att underlätta.

Arbetsskador

Så hanterar du farorna på sommarjobbet

Hotfulla kunder, tunga lyft eller vassa verktyg. Många är de faror som kan lura på sommarjobbet. Lyssna noga till instruktioner och våga alltid fråga, lyder Arbetsmiljöverkets råd till sommarjobbare.