Arbetsskador

Arbetsskador

Patienten om upplevelsen i MR-kameran

En sjuksköterska skadades allvarligt när han fastnade i en magnetkameras starka magnetfält tidigare i veckan. Nu berättar patienten som låg inne i kameran om olyckan. – Han skrek och skrek och jag tog mig ingenstans, säger patienten till NSD.

Arbetsskador

”Belastningsskador dominerar bland städpersonalen”

Över 80 procent av de privata städbolag som Arbetsmiljöverket granskade i fjol fick kritik för bristande arbetsmiljöarbete. Nu undersöks arbetsmiljön för lokalvårdare anställda i regioner och kommuner.

Arbetsskador

Hård kamp för rätt till livränta

Arbetsskada. Utredning efter utredning visar på brister inom arbets­skade­försäkringen, men inget händer. Den dramatiska nedgången av antalet godkända arbetsskador hos Försäkringskassan fortsätter – och vad som är en arbetsskada är lite av en gissningslek, säger HRF:s förbundsjurist. Undersköterskan Susanne Carmdahl är en av få som lyckats både att få sin skada prövad och att få rätt.

Arbetsskador

Undersköterskans hårda kamp för livränta

Susanne Carmdahl kämpade i många år för att bevisa att depressionen berodde på händelser på jobbet. När ärendet togs upp i förvaltningsrätten ändrade Försäkringskassan sig.