Arbetsskador

Arbetsskador

Bilmaskin ger flest vibrationsskador

Vibrationsskador har gått om bullerskador som vanligaste arbetssjukdom. Nu har Afa Försäkring tagit fram en ny rapport som visar vilka maskiner som skadar mest.

Arbetsskador

Tristessen på jobbet gjorde honom sjuk

Frédéric Desnard blev sjuk av att ha för lite att göra på jobbet. Den franska arbetsdomstolen dömer arbetsgivaren att betala skadestånd: – Jag kunde arbeta tio minuter om dagen.

Arbetsskador

Så många truckförare har nackbesvär

Nära hälften av landets 150 000 truckförare har haft smärta i nacken. Det visar en studie som Charlotte Wåhlin, forskare vid avdelningen för arbets- och miljömedicin på Region Östergötland gjort, skriver SVT.

Arbetsskador

Genusperspektiv kan minska antalet olyckor

FORSKNING. Varje år inträffar ett stort antal arbetsrelaterade dödsolyckor i Sverige. Regeringen har därför gett Arbetsmiljö­verket i uppdrag att analysera dödsolyckor ur ett genusperspektiv.

Arbetsskador

Olika HFD-domar om ”normalt förekommande arbete”

LO-TCO Rättsskydd har drivit två mål till Högsta Förvaltningsrätten för att pröva begreppet normalt förekommande arbete. I det ena ärendet får personen rätt till sjukpenning i det andra inte.

Arbetsskador

Skådespelare brännskadad av molotovcocktail

Den norske skådespelaren Jakob Oftebro är brännskadad efter en arbetsplatsolycka vid inspelningen av storfilmen "Hamilton" i Stockholm 19 maj. Händelsen är under polisutredning men än så länge vet ingen hur olyckan kunde ske. Inspelningarna hotas nu av nedläggning.

Arbetsskador

Vann sitt livs viktigaste race

KAMPEN. Efter 24 år på sitt drömjobb som testförare vid Volvo var ryggen förstörd och han flyttades till underhållsavdelningen.