Arbetsmiljö

Två frågor till politiker i kyrkoråden Sverige runt

Vilket ansvar tar politikerna för arbetsmiljön? Diskuterar politikerna arbetsmiljöfrågor?

Publicerad

Sten-Eric Westin, FP, vice ordförande i Bromma församling:</p> <p>- Ytterst är det väl så. Men vi har ju en arbetsmiljökommitté. I samband med att det kommer någon rapport diskuteras arbetsmiljön även </p> <p>i kyrkorådet.

Glenn Sjöström, S, ordförande i Umeå landsförsamling:</p> <p>- Rådet är givetvis ytterst ansvarigt. Det är politikerna som sitter på medlen och delegerar ansvaret till en chef, det vill säga kyrkoherden. Brister det får man ta tillbaks. Många av politikerna är inte medvetna om arbetsmiljöfrågor. Jag är kommunalare och gammalt skyddsombud, jag brukar ta upp arbetsmiljön.

Birgitta Wrede, POSK*, ordförande i Strängnäs domkyrkoförsamling:</p> <p>- Vi tar arbetsmiljöansvaret. Det är självklart. Här finns policy för allting. Nyligen inspekterades vi av Arbetsmiljöverket som inte fann något att anmärka. Allt är uppdaterat.

Lars-Ove Nöjd, S, ordförande Norrköping Borgs församling:</p> <p>- Naturligtvis ett stort ansvar men det delegeras till kyrkoherden. Rådet diskuterar en hel del arbetsmiljöfrågor. Just nu gäller det personalförändringar då vi har en ny organisation. Alla ska veta vem som gör vad och kyrkorådet ska inte lägga sig i detaljer.</p>