Arbetsmiljö

Skyddsombudet rapporterar från pyttekontoret

Personalens mat och de boendes mediciner samsas i samma kylskåp, telefoner saknas och anhörigsamtal får skötas på balkongen. Det är några av detaljerna från kontoret på fyra kvadratmeter i Kalmar.

Publicerad

- Kontoret är så litet att om vi använder stolen går det inte att öppna arkivet. Anhörigsamtal måste utföras på balkongen vilket gör att utomstående kan höra vad vi säger.

Den rapporten kommer till Arbetsmiljöverket från Vårdförbundets skyddsombud vid vård- och omsorgsboendet Jungmansgården i Kalmar.

De två sjuksköterskorna har ett kontor på fyra kvadratmeter att tillgå. De började jobba där den 1 september men har ännu inte fått nycklar, telefon eller en riktig arbetsplats.

Toalett finns inte. Mediciner till de boende görs i ordning och blandas på skrivbordet. Någon autoklav, hermetiskt kokkärl för rengöring av instrument, finns inte.

Hygienrutinerna följs inte eftersom det inte finns någon möjlighet för detta. I kylskåpet blandas sjuksköterskornas medförda lunchmat med mediciner, enligt skyddsombudet.