Så ska Aftonbladet gå vidare efter #metoo

2018-01-24 13:03 Ann Olrin  

Tidningen Aftonbladet var en av de arbetsplatser som hamnade i fokus under höstens #metoo-kampanj. Efter det lämnade flera utpekade medarbetare företaget och tidningens publisher Sofia Olsson Olsén, blev sjukskriven efter massiv kritik. Tidningen Resumé har tagit del av arbetet som nu pågår och beskriver det som en ”Operation moralisk upprustning”.

En rapport som tagits fram av konsulter på Näringslivets ledarskapsakademi visade på en otydlig organisationsstruktur och frustration samt att arbetsplatsen har en utpräglat maskulin kultur.

Nu har en samverkansgrupp mellan fack och hr påbörjat sitt arbete för att skapa en bättre arbetsmiljö. Med seminarier, workshops och diskussioner ska ta fram gemensamma mål för arbetsplatsen.

– Det var viktigt att genomlysa organisationen för att få en klar bild av situationen. Det är en viktig utgångspunkt för det arbete vi nu driver framåt. En sund, god och trygg arbetsplats är grunden för att göra ännu bättre journalistik och stärka vår affär. Och det är precis vad vi ska fortsätta att göra, säger hr-chefen Ingrid Schoerner till Resumé.

Ann Olrin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö