Polisen kräver nya kängor

2011-11-01 09:48 Lena Gunnars  
Foto: Scanpix

Poliserna i Kristinehamn kräver bättre arbetsskor. - Vi får värk, hälsporrar och fotsvamp av våra kängor, säger Anna-Karin Heino, polisassistent vid polisen i Kristinehamn.

Enligt en internrapport hos polisen i Kristinehamn håller kängorna för låg kvalitet, rapporterar TV 4 Värmland. Det läcker bland annat in vatten i dem när poliserna går i skog och mark. Nu kräver anmälaren åtgärder. Polisassistent Anna-Karin Heino håller med om slutsatserna i rapporten.

- Ja det gör jag. Lätt. Du får fotsvamp direkt av kängorna. Det spelar ingen roll om du använder salvor eller pulver för att motverka det. Och när vi går i diken där det är blött eller i högt gräs när det regnat blir du dyngsur om fötterna. Dessutom gör stålhättan i kängorna att de blir snorkalla på vintern, säger hon.

Anna-Karin Heino fick själv snabbt hälsporre av skorna när hon började jobba i yttre tjänst.

- Hälsporren fick jag gå till en sjukgymnast och få hjälp med. Jag visste först inte vad det var för något. Men jag fick göra en fotavgjutning av sulorna och efter det blev det bättre. Nu vågar jag inte ta ur inläggen ur mina arbetskängor.

Sedan januari i år jobbar hon inte längre i yttre tjänst och kan använda sina egna civila skor.

- De är bekväma att gå i, säger hon.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen