Över 100 anmälda coronaincidenter hos polisen

2020-04-13 13:13 TT  
Polisen uppger för SVT Nyheter att man rapporterat över 100 coronarelaterade incidenter fram till i måndags. Foto: Johan Nilsson/TT

Person som utger sig för att vara smittade av corona – och spottar eller hostar mot polisen. Det är ett av exemplen av de drygt 130 coronarelaterade incidenter som hittills rapporterats in av polisanställda, rapporterar SVT Nyheter.

Enligt Patrik Danielsson, Polisförbundets nationella huvudskyddsombud, är detta en taktik som används av personer som "inte vill ha med polisen att göra" och vill undkomma ett gripande.

– Vi måste alltid utgå från att personerna är smittade, det måste alla poliser ha med sig ute i vardagen. Men vi kan inte sluta göra vårt jobb utan får hantera läget utifrån det, säger han till SVT.

Av de över 100 tillbuden som rapporterats fram till i måndags så handlar de flesta om poliser som kommit i kontakt med personer i samband med gripanden eller liknande.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö