Omkom vid arbete med elledning

2021-06-03 15:27 TT  
Mannen var anställd av Vattenfall och jobbade under onsdagen i orten Moskosel, norr om Arvidsjaur, när olyckan skedde. Foto: Hasse Holmberg/TT

En man har omkommit i samband med att han utförde underhåll på en kraftledning i Norrbotten.

Mannen var anställd av Vattenfall och jobbade under onsdagen med Svenska kraftnäts ledning i orten Moskosel, norr om Arvidsjaur, när olyckan skedde. Det framgår inte vad som hände, men mannen skadades så svårt att han fick hjärt- och lungräddning på plats och hämtades av ambulanshelikopter. Han avled senare av skadorna.

Läs mer: Så vill Arbetsmiljöverket stoppa dödsolyckorna

Vattenfall meddelar att det pågår krishantering som involverar mannens anhöriga och kollegor. Polisen meddelar att händelsen kommer att utredas som en arbetsplatsolycka, vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

Läs mer: Ygeman: Därför sker olyckor i energibranschen

Hittills i år har 16 personer omkommit på sina jobb i Sverige, enligt Arbetsmiljöverkets senaste uppgifter. Förra året var det 29 personer.

Martin Mederyd Hårdh/TT

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö