Nordkalkdomen: – Fel person fälldes

2017-03-02 10:09 Tiina Demargne  
Arvid Solli. Foto: Tor Johnsson

Den förre platschefen döms av Luleå tingsrätt. Men eftersom det gått så lång tid och han är tidigare ostraffad slipper han fängelse. – Jag hade velat se fler straffas, säger Arvid Solli, Gustafs pappa, till da.se.

Platschefen döms för grovt arbetsmiljöbrott innefattande vållande till annans död och vållande till kroppsskada. Straffvärdet är enligt tingsrätten 1 års fängelse. Men eftersom det gått så lång tid, olyckan i kalkugnen inträffade 2011 på SSAB:s område, och mannen är tidigare ostraffad stannar rätten vid villkorlig dom och 200 dagsböter, 26 000 kronor.

– Fel person fälldes enligt mig. Visst platschefen hade det juridiska ansvaret, men moraliskt. Jag hade velat se fler straffas. För han var knappast ensam ansvarig, säger Arvid Solli, pappa till den svårt brännskadade Gustaf, till da.se.

 

Läs också:

Läs mer: Arvid Solli: De ljög mig rakt i ansiktet

Läs också:

Läs mer: Nordkalks platschef förhörs i timmar

 

Här kan du läsa allt om olyckan i kalkugnen

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen