Arbetsmiljö

Mikael Sjöberg slutar på Arbetsmiljöverket

Mikael Sjöberg, generaldirektör på Arbetsmiljöverket Foto: Scanpix

Från arbetsmiljö till arbetssökande. Mikael Sjöberg slutar som generaldirektör för Arbetsmiljöverket och går över till Arbetsförmedlingen.

Publicerad

Regeringen har i dag utsett Mikael Sjöberg till ny generaldirektör för Arbetsförmedlingen, meddelas i ett pressutskick. Han tillträder sin nya tjänst den 17 mars.

- Mikael Sjöbergs långa och breda erfarenheter av ledarpositioner i svensk statsförvaltning kommer att vara värdefulla för Arbetsförmedlingens fortsatta arbete för att fler människor ska komma i jobb och för att fler arbetsgivare ska kunna anställa, säger arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson i pressmeddelandet.

Vem som tar över som generaldirektör för Arbetsmiljöverket återstår att se.

Samtidigt som Sjöberg lämnar sin post ger Sveriges arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson i uppdrag åt Stadskontoret att göra en myndighetsanalys av Arbetsmiljöverket. Dessutom ska den nationella handlingsplanen för arbetsmiljöpolitiken utvärderas.

Uppdrag: Analysera Arbetsmiljöverket

Mikael Sjöberg är 46 år gammal. Sedan 2007 är han generaldirektör för Arbetsmiljöverket.

Han var en kort period generaldirektör för Arbetslivsinstitutet, som lades ner 2007. Dessförinnan var han politisk tjänsteman i regeringskansliet.

Källa: Regeringskansliet

  • Uppdrag till Statskontoret att utvärdera den nationella handlingsplanen för arbetsmiljöpolitik 2010–2015: A2014/ /ARM
  • Uppdrag till Statskontoret att utföra en myndighetsanalys av Arbetsmiljöverket: A2014/ /ARM