Arbetsmiljö

LO avtalar om rena olympiska spel

”För oss är det viktigt att ett OS signalerar justa värderingar”, säger Sveriges Olympiska kommittés ordförande Stefan Lindeberg. Till vänster ett byggprojekt inför OS i Sotji, ett olympiskt projekt som kantats av brister i bland annat arbetsförhållanden. Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko, Tobias Röstlund / TT

Inför ett eventuellt OS i Stockholm 2022 är LO och Sveriges Olympiska Kommitté överens om vad som ska gälla. <br>- Vi vill ha rena spel och bra arbetsförhållanden för alla som är med och gör de olympiska spelen möjliga, säger LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson i ett pressmeddelande.

Publicerad

LO och Sveriges Olympiska Kommitté har tecknat ett samarbetsavtal inför OS i Stockholm år 2022. De vill visa att ett så stort internationellt evenemang som OS kan byggas på respekt för mänskliga rättigheter i alla delar.

Alltså inte bara för de aktiva indrottsutövarna utan också för dem som bygger arenor, städar anläggningarna, bäddar sängarna och skjutsar aktiva och besökare till tävlingarna.

- För oss är det viktigt att ett OS signalerar justa värderingar, socialt ansvar och är ekonomiskt rimligt och bra miljömässigt, säger kommitténs ordförande Stefan Lindeberg.