Läkargården stängs ned omedelbart

2012-05-31 10:01 Birgitta Ländin  

Skyddsombudet beskrev situationen på vårdcentralen Läkargården i Ängelholm som psykisk misshandel av personalen. Nu säger region Skåne upp avtalet med vårdcentralen.

Problemen på vårdcentralen har funnits länge. När skyddsombudet till sist gjorde en anmälan till Arbetsmiljöverket hade kronofogden hämtat mottagningens leasingmöbler, eftersom räkningarna var obetalda. Även elräkningar har varit obetalda, varför personalen inte kunnat komma åt datasystemet med patienternas journaler.

I går ansåg region Skåne att måttet var rågat och sa därför med omedelbar verkan upp vårdavtalet som ger Läkargården 600 000 kronor i månaden. "Huvudskälet till att Region Skåne säger upp vårdavtalet med Läkargårdens Läkarpraktik AB i Ängelholm är flera brister som direkt påverkar patientsäkerheten. Det är oklart om verksamheten har en medicinskt ledningsansvarig läkare, vilket krävs i avtalet" skriver Region Skåne på sin webbsida.

Birgitta Ländin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen