Kräver tjänstecykel till alla

2011-09-19 08:29 Lena Gunnars  
Caroline Szyber

Riksdagsledamoten Caroline Szyber, KD, tycker att arbetsgivare ska hålla med tjänstecyklar till sina anställda. – Om de kan tillhandahålla tjänstebilar borde de också kunna erbjuda cyklar, säger hon. 

Kristdemokraten Caroline Szyber har inspireras av Storbritannien som redan har ett system med avdragsrätt för cyklar. Skatt som annars skulle tas ut för förmånen då anställda lånar cyklar av arbetsgivaren undantas där.

Men det gäller bara under förutsättning att den anställda till minst 50 procent använder cykeln för resor mellan hemmet och jobbet.

Caroline Szyber cyklar mycket själv i Stockholm och har sett hur många cyklister det finns i staden. Hon tycker att hennes förslag att införa ett liknande system som britterna har är rimligt. Särskilt med tanke på rådande trafiksituation i Stockholm.

– De som sett det tycker att det är rimligt att man ska kunna få ett litet bidrag om man använder cykeln i ur och skur. Det skulle fungera som en uppmuntran och morot för anställda att fortsätta välja den.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö