Kränkta kyrkoanställda måste få hjälp

2010-12-16 09:10 Ann Norrby  

Skanör-Falsterbo församling har ett ohälsosamt arbetsklimat. Arbetsmiljöverket kräver att kränkta medarbetare får hjälp av utomstående. Den psykosociala arbetsmiljön i församlingen har länge varit dålig. Skyddsombuden där har krävt att något görs åt problemen.

Arbetsmiljöverket fick också påtagliga bevis för det ohälsosamma arbetsklimatet vid ett möte i samband med en inspektion i september. Under möter förekom både hot och kränkande uttalanden.

Verket kräver att församlingen senast den 15 januari har ordnat så att kränkta medarbetare kan få hjälp och stöd av utomstående. Om medarbetarna inte får det, riskerar församlingen att få betala 300 000 kronor i vite.

Församlingen måste också ta fram en handlingsplan för hur den psykosociala arbetsmiljön ska förbättras. Planen ska vara färdig senast den 31 mars 2011 och den ska göras i samarbete med skyddsombud och arbetstagare. Dessutom måste församlingen ta fram skriftliga riktlinjer mot kränkande särbehandling, hot och våld. Arbetsmiljöverket kräver att en utomstående person med psykosocial kompetens anlitas för att uppfylla de här kraven.

Församlingen undersökte redan 2009 den psykosociala arbetsmiljön.  Undersökningen bekräftade de problem som skyddsombuden påtalat, men resultatet ledde inte till några konkreta åtgärder.

Arbetsgivaren hänvisade i höstas, som ett svar på att skyddsombuden begärt att Arbetsmiljöverket skulle ingripa, till en handlingsplan. Men den hade upprättats av kyrkorådets ordförande själv. Varken de övriga medlemmarna i kyrkorådet, skyddsombud eller arbetstagare hade varit med vid utformningen av planen.

Ann Norrby

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen