Jimmie Åkesson utbränd

2014-10-17 13:07 Anna de Lima Fagerlind  

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har fått utmattningssyndrom. Han sjukskrivs på obestämd tid.

"Nu när valet är över har jag getts möjlighet att landa och känna efter. Det känns inte riktigt så bra som det borde göra efter en sådan succé. Tvärtom, jag mår dåligt" skriver Jimmie Åkesson på sin Facebooksida.

SD-ledaren sjukskrevs efter ett läkarbesök med diagnosen utmattningssyndrom, skriver Aftonbladet. Sjukskrivningen är på obestämd tid, men gäller i första hand fram till sista november.

-Men om den blir förlängd eller inte kan vi inte veta. Det viktiga här är att Jimmie blir återställd. Jag vet inte hur länge det kommer att ta, säger Jimmie Åkessons pressekreterare Henrik Vinge.

Partiledaren uppger att det senaste året har varit tufft, med mycket stress och resande, och skyller också utmattningen på medierna och sina politiska motståndare.

"Våra motståndares ihärdiga försök att få stopp på våra framgångar, mediernas många gånger vedervärdiga kampanjjournalistik och extremisternas omåttliga hat är några exempel. I min situation försöker man skaka av sig allt det där - okvädningsorden, hoten, avskyn. Man intalar sig själv att inte ta det personligt, att låta det rinna av. Den strategin må fungera på ytan, åtminstone en tid, men i själva verket sätter det djupa spår. Ändå håller man ihop någorlunda eftersom man har siktet inställt mot valnatten" skriver han.

Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson kommer att föra partiets talan under tiden Jimmie Åkesson är sjukskriven. Mattias Karlsson var tidigare ledamot i arbetsmarknadsutskottet.

Anna de Lima Fagerlind

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen