Incidenter på Kronans Apotek i region öst

2019-02-08 00:00  

Här är exempel på händelser som inträffat på apoteken.

1. En kund skriker åt en medarbetare: ”Ge mig medicinen för f-n.” Med­arbetaren blir ledsen och går ifrån butiksdisken. En kollega ber kunden att lugna ner sig. Vid ett annat tillfälle får samma medarbetare höra att hon talar otydlig svenska och kunden skämtar också om hennes utseende.

2. En pappa skulle hämta ut medicin till sitt barn. Den apotekare som expedierar kunden misstänker att doseringen är för hög och ber att få ringa och kontrollera detta. Då skriker pappan: ”Men gör bara ditt jobb och lämna ut medicinen. Försök komma in i det svenska samhället. Ni invandrare ska då bara krångla.”

3. En medarbetare tar emot en äldre kund. Kunden irriterar sig på med­arbetarens sätt att tala svenska. ”Ingen av mina vänner förstår vad du säger”, utbrister kunden. En kollega till med­arbetaren uppmanar kunden att sluta vara otrevlig och en annan kund ber kunden att behandla sina medmänniskor med mer respekt.

4. Kunder ställer sig upprepade gånger och tittar in genom fönstret för att se om en viss utländsk medarbetare jobbar och går sedan demonstrativt till ett närbelägen konkurrerande apotek.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen