"Han är hemförlovad med full lön"

2010-12-09 13:59 Lena Gunnars  

Byggnads likställer Värmdö Byggentreprenaders agerande med avsked. Förbundet överväger att stämma arbetsgivaren inför AD för trakasserier och hindrande av skyddsombud.

<p>- Man tycker att han är illojal mot arbetsgivaren. Vi ser det som att arbetsgivaren försöker hindra skyddsombudet i sin verksamhet, säger Tomas Kullberg. </p> <p>Från företagets sida lägger man locket på. </p> <p>- Jag kan inte kommentera enskilda anställda, säger Lars Bergman, vd för Värmdö Byggentreprenader. Han hänvisar till arbetsgivarorganisationen Sveriges Byggindustrier, som har skött de centrala förhandlingarna med facket. </p> <p>- Det har blivit vinklat lite konstigt. Det är väldigt mycket andra uppfattningar inom bolaget kring det här. Han är inte uppsagd, utan hemförlovad med full lön under tiden utredning pågår, säger Hans Åkerlund på BI Öst, som företrätt företaget. </p> <p>Facebook-gruppen Support your local skyddsombud har startat en namninsamling för att stötta Byggettan och det avsatta skyddsombudet. Närmare tusen personer har anslutit sig. </p> <p>- Vi pratar om att eventuellt göra något evenemang framöver för att visa företaget att det här inte är acceptabelt, säger Mats Palm, regionalt skyddsombud och eldsjäl bakom gruppen.</p>

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö