Fem skyddsombud om valet

2018-06-08 00:00 Petra Weiss  

Arbetarskydd ställer frågan inför den 9 september: Vilken är din viktigaste valfråga?

Per-Ola Karlsson

Ombudsman/regionalt arbetsmiljöombud, Unionen.

Ålder: 48 år.

Bor: Uppsala.

– Utifrån min roll som både ombudsman samt regionalt arbetsmiljöombud för Unionen Uppland, så tycker jag att en viktig arbetsmiljöfråga i valet är precis den som Unionen driver just nu, frågan om den psykosociala arbetsmiljön. Jag anser att nu är det upp till politikerna att se till att vi har en fungerande sjukvård, en fungerande försäkringskassa, med mera. Saker som gör att du blir väl omhändertagen när du blir sjukskriven, och inte faller mellan stolarna. Något som man tyvärr upptäcker alltför ofta i sin roll som arbetsmiljöombud.

Mats Palm

H&S-specialist, huvud­skydds­ombud, IMI Hydronic Engineering.

Ålder: 57 år.

Bor: Anne­lund, i Herrljunga kommun.

– Min viktigaste valfråga är något så grundläggande som att vi skapar ett samhälle som håller ihop. Där jag behövs och där det finns vägar in. Där jag vill bidra till samhällets utveckling och där jag känner delaktighet. Där jag är trygg i att samhället finns där för mig, den dag jag själv behöver det. Vägen dit är min viktigaste valfråga.

Sara Milstead

Reporter, Aftonbladet.

Ålder: 41 år.

Bor: Stockholm.

- Personligen håller jag miljöfrågor högt på agendan, särskilt klimatåtgärder. Arbetsmiljölagstiftningen tycker jag redan är bra. Hoppas bara att fler företag följer den.

Daniel Nagy

VS-montör, Bravida VS Entreprenad Stockholm.

Ålder: 44 år.

Bor: Örebro.

– Jobben givetvis. Det står också nära till hands för den positionen jag är på, att alla har sysselsättning och att lärlingsprogrammen fungerar och att lärlingsstegen går smidigt efter skolan från lärlingsplats till fullt utbildad.

Ann-Sofie Gustavsson

Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom anestesi. Avdelnings­ordförande Vård­för­bundets avdelning, Örebro . Huvud­skyddsombud Region Örebro län.

Ålder: 47 år.

Bor: Örebro.

– Hälso- och sjukvården är min viktigaste valfråga. Det handlar om kompetensförsörjning, villkor och tillgänglighet. Vi behöver jämlik vård och jämlika villkor. Inga ska bli sjuka eller skadas av att besöka vården och ingen ska bli sjuk av att vårda.

Petra Weiss

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö