Expertens bästa semestertips

2012-06-29 08:52 Linda Nohrstedt  
Om du blir stressad av att låta bli, kolla jobbmejlen på semestern. Men tidsbegränsa hur länge du kollar, tipsar experten. Foto: Colourbox

Uppkopplad eller avkopplad? Här ger stressforskaren sina bästa tips om hur du ska bete dig under semestern.

Professor Hugo Westerlund på Stressforskningsinstitutet understryker att det egentligen inte finns någon forskning som säger hur vi ska hantera teknikstress under semestern. Men han ger ändå några goda tips om hur vi kan förhålla oss till den ständiga nåbarheten som jobbmobiler och e-post innebär.

– Det beror väldigt mycket dels på vad man har för jobb, dels på hur pass bra man är på att sätta gränser. Det kan ju bli så att om man kollar sina mejl och sin mobil så varvar man upp och blir stressad av alla saker man ska göra. Då blir det ingen ordentlig semester. Å andra sidan kan det vara så att man blir stressad av att inte veta vad som händer på jobbet, säger han.

Läs hela artikeln i tidningen Ingenjörskarriärs nätupplaga

Linda Nohrstedt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen