Arbetsmiljö

Elever: Du förstår inte problemet, Reinfeldt

I veckan besökte statsminister Fredrik Reinfeldt, utbildningsminister Jan Björklund, näringsminister Maud Olofsson och socialminister Göran Hägglund Stockholms Hotell och Restaurangskola i Johanneshov för att träffa elever och ta del av skolans verksamhet. I samband med besöket har de en pressträff om kommande satsningar. På bilden: Till vänster om Göran Hägglund sitter eleven Sofia Ure. Foto: Niklas Larsson/Sanpix

Använd pengarna till att minska stressen och främja den sociala arbetsmiljön. I stället för att sänka momsen. Antalet jobb är inte problemet, säger hotell- och restaurangeleverna i Metro i dag.

Publicerad

På måndagen besökte regeringen en hotell- och restaurangskola i Stockholm för att berätta om sina satsningar i höstbudgeten 2012. Eleverna fick ställa politikerna mot väggen och tidningen Metro var med.

Fredrik Reinfeldt och company presenterade förslaget om sänkt restaurangmoms till 12 procent, något som förväntas öka sysselsättningen och sänka priserna inom restaurangbranschen. Pengar som egentligen borde satsas på att minska stressen och främja den sociala arbetsmiljön, tycker eleverna.