Brandmän satsar på säkerhet efter cancerlarm

2012-11-13 08:16 Lena Gunnars  
Brandmän löper dubbelt så hög risk att få testikelcancer som befolkningen i allmänhet (klicka för större grafik). Grafik: Jonas Askergren

I senaste numret av Arbetarskydd skrev vi om brandmännens ökade risk för att drabbas av cancer. Nu tar brandmännen i Halmstad till krafttag för att minska riskerna.

Efter larmrapporterna om de ökade cancerriskerna för brandmän väljer räddningstjänsten i Halmstad att gå igenom sina rutiner för att förbättra arbetsmiljön, skriver Hallandsposten.

Brandmännen ska se över både utryckningskläder och övrig utrustning som används vid rökdykning och hur de hanteras på stationen.

Räddningstjänsten har redan satt av pengar till projektet som ska förbättra arbetsmiljön för brandmännen.

"Vi ska göra allt vi kan för att minimera riskerna. Inledningsvis kommer vi att se till att alla brandmän får tillgång till två larmställ så att de inte behöver sätta på sig ett ställ som inte är nytvättat", säger Magnus Ericson, teknisk chef vid räddningstjänsten i Halmstad till Hallandsposten.

  

---

För dig som prenumerant, logga in för att läsa fler artiklar om brandmän i fara:

---

Prenumerera på Arbetarskydd

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen