Arbetsmiljö

Berusad medarbetare oroar församlingens anställda

Delar av personalen invänder och oroas över att kollegan med alkoholproblem jobbar kvar under behandlingsperioden. Foto: Alloverpress

Psykolog har anlitats och handlingsplan upprättats eftersom flera medarbetare i församlingen inte mår bra. Orsaken är att en kollega har alkoholproblem. ”Jag tror på samtalets kraft. Guds rika välsignelse!”, kommenterar kyrkoherden ärendet.

Publicerad

En kyrklig församling i södra Sverige har under en längre tid haft problem med en medarbetare som kommit berusad till arbetsplatsen.

Efter en utredning och kontakt med Alna bestämdes att det bästa vore om vederbörande får arbeta kvar samtidigt som en behandling inleds.

Delar av personalen reagerar dock mycket starkt på detta och oroas över att hen jobbar kvar.

Vid en personalresa betedde sig medarbetaren konstigt varför hen skickades hem.

En gruppsykolog har anlitats och en handlingsplan har tagits fram eftersom flera medarbetare i församlingen inte mår bra.

Men Visions regionala skyddsombud är missnöjt med handlingsplanen och anser att de presenterade åtgärderna, som har testats tidigare, inte gett något resultat. Skyddsombudet har därför gjort en 6:6 a-amälan till Arbetsmiljöverket.

”Jag tror på samtalets kraft. Samtliga har en positiv hållning. Vi är nu fler av de positivt sinnade än de mer negativt sinnade. Guds rika välsignelse!”, avslutar kyrkoherden i församlingen sin långa redogörelse i det komplexa ärende, till Arbetsmiljöverket.