Avled efter klämskada

2021-11-05 09:49 Karin Nilsson  
En man i 30-årsåldern har avlidit efter en klämskad på en arbetsplats i Liljeholmen. Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

OLYCKA. En man i 30-årsåldern har avlidit efter en klämskad på en arbetsplats i Liljeholmen. Olyckan utreds som arbetsmiljöbrott.

Mannen, som var i 30-årsåldern, avled på sjukhus efter transport i ambulans. Olyckan skedde på en arbetsplats i Liljeholmen i Stockholm på torsdagen. Mannen avled till följd av en klämskada, skriver Polisen i sin händelserapporteriing.

En lastbil med kran som varit inblandad i händelsen har tagits i beslag och fordonet ska genomgå en teknisk undersökning av kriminaltekniker. Åklagare har orienterats om den brottsutredning som polisen har inlett. Brottsrubriceringen är initialt arbetsmiljöbrott

Enligt statistik från Arbetsmiljöverket har i år 32 personer avlidit i arbetsplatsolyckor. Statistiken är uppdaterad till och med den 4 november. Flera av olyckorna har varit olyckor där personer har klämts ihjäl.

Karin Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen

Arbetsmiljö