Armani syr skyddskläder för coronavård

2020-03-27 09:27 TT  
Nu styr Armani om produktionen i Italien till skyddskläder för vården. Modeller bär plagg från Armanis höst och vinterkollektion 2020-2021, presenterade i februari. Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Klädtillverkaren Armani styr om produktionen i alla sina italienska fabriker för att sy upp overaller och skyddskläder för vården av coronapatienter.

Företagsgruppen, som inkluderar märken som Giorgio Armani och Emporio Armani, ska skrädda för "individuellt skydd för de som arbetar i kampen mot coronavirusets sjukdomar".

Grundaren Giorgio Armani har tidigare donerat 2 miljoner euro, drygt 220 miljon kronor, till sjukhus i Italien och där hårt drabbade Bergamo och Piacenza.

Det framgår inte hur stor konfektionsproduktion Armani har kvar i Italien, då mycket har förflyttats till länder där tillverkningen är billigare än i Italien.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö