Åklagare tar över polismordet

2021-07-02 14:06  
Kollegor till den dödade polismannen lägger ner en krans på den plats där en polis sköts till döds i Biskopsgården i Göteborg under onsdagskvällen. Foto: Krister Hansson/Aftonbladet/TT

Ännu är ingen gripen eller misstänkt för mordet på den polisman som sköts till döds i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg på onsdagskvällen. Utredningen har nu lämnats över till åklagare.

Polisnärvaron är fortfarande hög i Biskopsgården, där en polis sköts till döds på onsdagskvällen. Över 200 förhör har hållits.

–  Man jobbar dels brottsutredande men också trygghetsskapande, säger Hans-Jörgen Ostler.

Polisnärvaron är enligt Ostler uppskattad då det finns en trötthet bland invånarna på det våld som har präglat stadsdelen under en längre tid.

– På något sätt så kanske det föds en gemensam önskan om att få bort detta och att man tydliggör detta för varandra. Vi har fått oerhört mycket kärlek från allmänheten, säger han.

– Det gör att jag tror att vi kan bygga vidare på detta och tillsammans motverka den här typen av brottslighet och kriminalitet som har kunnat växa sig stark i Biskopsgården.

Polisen har genomfört mer än 200 förhör efter de dödliga skotten.

Förutom förhör och teknisk bevisning så arbetar polisen också med dörrknackning i området.

Polisens död är anmäld till Arbetsmiljöverket som arbetsolycka med dödlig utgång.

Karin Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö