150 miljoner till forskning om stress och tvister

2009-09-22 08:34 Lennart Lundquist  

Pengar till forskning kring stress i jobbet, arbetstvister och belastningsskador. Fas, Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap, har nu bestämt fördelningen av forskningspropositionens pengar.

Tre forskningscenter får fem miljoner var under tio års tid, alltså sammanlagt 150 miljoner kronor. Stockholms universitet får pengar för forskning om arbetsrelaterad stress och hälsa.

Uppsala universitet får pengar för att forska om arbetstvister i Sverige där utländska företag är inblandade och för att undersöka hur en reformering av socialförsäkringen påverkar sysselsättningen.

Centrum för belastningsskadeforskning vi högskolan i Gävle kommer att fördela pengarna mellan åtta forskningsprogram som alla handlar om belastningsskador.

”Ett mycket glädjande utfall som visar styrkan och bredden i svensk arbetslivsforskning. Det positiva utfallet garanterar långsiktighet och uthållighet i svensk arbetslivsforskning”, säger Lars Anell, ordförande i Fas.

Lennart Lundquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen

Arbetsmiljö