100 000 andningsskydd – i veckan

2020-04-30 10:50 TT  
Ett företag i Trosa kommer att kunna leverera 100 000 ansiktsskydd i veckan till Region Stockholm. Skyddet på bilden är inte det aktuella andningsskyddet. Foto: Camfil

CORONAVIRUS. I dag får Region Stockholm och Karolinska universitetssjukhuset den första leveransen av ansiktsskydd från luftrengöringsföretaget Camfil i Trosa som har ställt om sin produktion.

"Att vi kan säkra produktion här i Sverige av en sådan kritisk skyddsprodukt är välkommet. Att andningsskydden tillverkas i Sverige känns extra bra eftersom vi ser att de globala efterfrågan på andningsskydd ökar och ibland försenas på grund av krångliga logistikvägar", säger Sara Lindholm vid Karolinska universitetssjukhuset, i ett pressmeddelande.

Avtalet tros inte lösa hela försörjningsbehovet, men ger regionen ett visst "andrum".

Prototypen av andningsskyddet har testats i Camfils laboratorium med mycket bra resultat. Den har även, i olika versioner, testats av personal på Karolinska universitetssjukhuset som varit mycket positiva.

Till att börja med är målet att förse Region Stockholm med 100 000 andningsskydd i veckan.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö