Arbetsmiljö

Arbetsmiljö

Därför hoppar polisens skyddsombud av

Polisernas nationella huvudskyddsombud Emma Cronberg tackade under Polisförbundets kongress nej till att fortsätta i sin roll.  Nu förklarar hon varför för Arbetarskydd.

Arbetsmiljö

Bankchef flyttas efter trakasserier

En av Handelsbankens högsta chefer Per Elcar får nu andra arbetsuppgifter och lämnar koncernens ledningsgrupp efter avslöjanden om sexuella trakasserier.

Arbetsmiljö

Allvarliga brister i chefers arbetsmiljö

Det som behövs är stödjande strukturer så att cheferna vågar skjuta prioriteringarna uppåt i organisationen, anser Tomas Brytting, professor i organisationsetik.

Arbetsmiljö

Rädsla och stress präglar visstidsanställning

En av fyra tidsbegränsat anställda är rädda för uppsägning. Det visar Arbetsmiljöverkets nya undersökning som för första gången har ställt frågor som rör visstidsanställda.

Arbetsmiljö

Hot vardagsmat för många statsanställda

Hela nio av tio statliga myndigheter bedömer att det finns risk att deras anställda utsätts för trakasserier, hot eller våld, konstaterar Statskontoret i en rapport.

Arbetsmiljö

”Arbetsgivarna har svårt att förstå psykisk ohälsa”

Självmorden hos France Télécom fungerade som en väckarklocka i Frankrike. – Men arbetsgivarna har fortfarande svårt för att angripa problemet med psykisk ohälsa från grunden, säger den franska forskaren Tarik Chakor.