Arbetsmiljö

Arbetsmiljö

SO: Vi har tydligt larmat

ANMÄLAN. Personalen på BUP på Sahlgrenska sjukhuset har varit pressade i flera år. Problemen har påtalats men tas inte på allvar, skriver Läkarförbundets lokala skyddsombud. Nu har de anmält arbetsgivaren.

Arbetsmiljö

Ny minister för arbetsmiljön

EU-parlamentarikern Johan Danielsson får ansvar för arbetsmiljöfrågorna i statsminister Magdalena Anderssons första regering.

Arbetsmiljö

Jakt på bättre skyddsutrustning pågår

FORSKNING. Skyddsutrustning som ska skydda mot smitta kan leda till ohälsa. Med Ebola-skydd i varma länder är risken stor för överhettad personal. Nu har corona-pandemin fått fart på jakten på bättre skydd.

Arbetsmiljö

300 säkerhetsbrister efter myndigheternas insats

INSPEKTION. Överlastade fordon, dåligt säkrad last och fem potentiella offer för människoexploatering. Det är några av resultaten av en myndighetsgemensam insats i transport och logistikbranschen.

Arbetsmiljö

PTSD:n var arbetsskada

ARBETSSKADA. Läraren var med om en hotfull situation på jobbet och drabbades av PTSD. Efter sex år fick hon nej till fortsatt livränta. Nu har beslutet ändrats – hon får fyra miljoner i livränta.

Arbetsmiljö

Avled efter klämskada

OLYCKA. En man i 30-årsåldern har avlidit efter en klämskad på en arbetsplats i Liljeholmen. Olyckan utreds som arbetsmiljöbrott.

Arbetsmiljö

Krav på larm i frysrummet

VITE. Ett rent kök, en vettig matplats för personalen och larm i frysrummet. Det är några av Arbetsmiljöverkets krav på en mataffär i Malmö.