Arbetsmiljö

Arbetsmiljö

Arbetsmiljöbrister i e-handeln

Inspektioner av utlämningsställen och paketterminaler inom e-handeln visar att åtta av tio arbetsgivare hade brister i sitt arbetsmiljöarbete, konstaterar Arbetsmiljöverket.

Arbetsmiljö

Gravida förbjuds arbeta med smittade

Arbetsmiljöverket förbjuder med omedelbar verkan Region Värmland att låta gravida arbeta med patienter som är smittade av covid-19 eller som misstänks vara det.

Arbetsmiljö

En död efter explosion i Östersund

(UPPDATERAD). Sprängmedlet som exploderade på en arbetsplats i ett industriområde i Östersund på onsdagen tillhörde kommunen, rapporterar P4 Jämtland. En man i 30-årsåldern omkom, och en man i 60-årsåldern vårdas på sjukhus med allvarliga skador.

Arbetsmiljö

Stress vanligare i kvinnodominerade yrken

Sex av tio personer på den svenska arbetsmarknaden har för mycket att göra. Samtidigt ser många sina jobb som intressanta och stimulerande, visar en ny rapport.

Arbetsmiljö

Personal ska bära visir vid rättegångar

Säkerheten vid landets tingsrätter ska förbättras. Vid princip samtliga 50 tingsrätter ska åtgärder sättas in för att minska risken för smittspridning, enligt en undersökning gjord av Sveriges Radio Ekot.

Arbetsmiljö

Tillfälliga regler för covid-skydd förlängs

CORONAVIRUS. Personlig skyddsutrustning mot covid-19 som har tillfälliga tillstånd från Arbetsmiljöverket får användas fram till sista december 2021. Det har Arbetsmiljöverket beslutat.

Arbetsmiljö

12-timmarspass för vårdpersonal införs igen

CORONAVIRUS. Sjukvårdspersonal på Karolinska universitetssjukhuset i Solna och Huddinge tvingas åter jobba längre arbetspass på grund av coronapandemin. – Personalen är jättebekymrad och många vill inte arbeta så här, säger Björn Persson, verksamhetschef för intensivvården på Karolinska.

Arbetsmiljö

Byggfacket varslar om strejk – kräver inflytande

Förhandlingarna har strandat. Nu varslar byggfacket om strejk. Enligt Byggnads ordförande handlar det för fackets del om att få stopp på kriminalitet och dödsolyckor, få ordning och reda på arbetsplatserna, helt enkelt.