Arbetsmiljö

Arbetsmiljö

Kommunal: För sent besked om andningsskydd

De skärpta reglerna för skyddsutrustning och rekommendationen om andningsskydd för arbetet i hemmet kommer för sent, enligt Kommunal. – Det här skulle man ha gjort för över ett år sedan, säger förbundsordförande Tobias Baudin, till Ekot.

Arbetsmiljö

Självmord i byggbranschen ska kartläggas

I internationella studier pekas byggarbetare ut som en riskgrupp när det gäller självmord. Afa försäkringar satsar nu 3,5 miljoner på kartläggning av suicid i byggbranschen.

Arbetsmiljö

AV: Riskbedöm polisens civilanställda

VITE. Polisen måste bli bättre på att se till att deras civilanställda inte riskerar att utsättas för hot och våld, det kräver Arbetsmiljöverket.

Arbetsmiljö

Uppföljning efterlyses i Nordmaling

VITE. Vid två tillfällen, förra och förrförra året, inspekterade Arbetsmiljöverket kommunalkontoret i Nordmaling och fann båda gångerna att det inte gjorts någon uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet på förskolorna.

Arbetsmiljö

Allt för trångt i operationssalarna

Mora lasarett hotas med vite på tre miljoner om inte operationssalarna blir rymligare. Enligt skyddsombuden måste personalen ibland klättra över eller slingra sig fram bland apparater och sladdar.

Arbetsmiljö

Halsdukar i stället för andningsskydd

När Arbetsmiljöverket inspekterade en av RC bygg och konsult i Örebros arbetsplatser visade det sig att flera av de inhyrda saknade andningsskydd för att förhindra att de utsattes för kvartsdamm.

Arbetsmiljö

Risker med distansmöten på Arbetsförmedlingen?

Arbetsförmedlingen måste ta reda på hur de så kallade Personliga distansmötena, PDM, påverkar de anställda. Arbetsmijöverket kräver nu att Företagshälsovården ska nu anlitas och hotar med vite på 30 000 kronor.

Arbetsmiljö

AV: Polisens alkotest måste bli säkrare

VITE. När poliser tar utandningsprov för att bilförare druckit alkohol utsätter de sig för en risk att smittas av covid-19. Arbetsmiljöverket ställer nu krav på rutinerna för skyddsutrustning.