Arbetsmiljö

Arbetsmiljö

"Varslen kommer påverka patientsäkerheten"

Varslen sjukhus i Stockholm kommer att påverka patientsäkerheten och leda till längre vård, enligt läkarföreningen. Kommunals företrädare är mycket oroade över arbetsmiljön.

Arbetsmiljö

Nya storvarsel på Stockholmssjukhus

Södersjukhuset i Stockholm varslar om att 100 tjänster måste bort. Totalt omfattar varslet 50 undersköterskor, 25 läkare och 25 administrativa tjänster. Även Danderyds sjukhus varslar omkring 100 tjänster.

Arbetsmiljö

Ambulanspersonal får skyddsvästar

Ambulanspersonalen i Uppsala ska få skyddsvästar. Hot och våld har inte ökat mot personalen, men fler utryckningar sker till patienter som har skadats i våldshändelser.

Arbetsmiljö

Krav på Green cargo att riskbedöma efter dödsolyckor

En anställd vid Green cargo klämdes till döds mellan två godsvagnar vid en olycka i Borlänge. Det var den andra dödsolyckan inom företaget under 2018. Arbetsmiljöverket hotar nu med vite för bristande riskbedömningar.

Arbetsmiljö

”Unga läkarna kommer att lämna regionerna"

Den tuffa arbetsmiljön gör att stress och sjukskrivningar ökar. "Om det inte sker en förbättring kommer de unga läkarna att lämna regionerna", säger Heidi Stensmyren ordförande för Sveriges läkarförbund.

Arbetsmiljö

Rygg och psyke bakom mycket sjukskrivning

Stress och depression, följt av problem med rygg och leder. Det är de vanligaste orsakerna till att folk i Sverige blir långtidssjukskrivna, enligt en ny rapport från AFA Försäkring.

Arbetsmiljö

Spårvagnsförare skadad av stenkastning

En man drabbades av ursinne och kastade stenar mot en spårvagn och dess förare i Göteborg. Föraren träffades av en sten över käken och fick också ta emot slag.