Arbetsmiljö

Arbetsmiljö

Striden trappas upp om livvakters solojobb

Arbetet som livvakt kännetecknas av en mycket hög risk att skadas eller kanske dödas i tjänsten. Det skriver Arbetsmiljöverket i sitt yttrande till kammarrätten.

Arbetsmiljö

Efter #metoo: LO kräver riskanalyser

LO kräver att föreskrifterna om organisatorisk och social arbetsmiljö ska förtydligas och riskanalyser ska göras när det gäller sexuella trakasserier: – Det är en arbetsmiljöfråga, säger Berit Müllerström, LO.

Arbetsmiljö

”Man får inte vara en klenis i byggbranschen”

De blir ofta ifrågasatta och tvingas slåss mot fördomar.Betongarbetaren Lisa Ledin, målaren Josefine Krantz och elektrikern Ninni Blom berättar här om hur det är att jobba i byggbranschen – som kvinna i minoritet.

Arbetsmiljö

Tre som tar fajten mot machokulturen

Den hårda jargongen och det grabbiga snacket är djupt cementerat. Läs hur betongarbetaren Lisa Ledin, målaren Josefine Krantz och elektrikern Ninni Blom hanterar det varje dag på jobbet.

Arbetsmiljö

Så tog skolan kontrollen över bullret

Buller är ett av de största arbetsmiljöproblemen i skolan. Men det går att ta kontroll över ljudmiljön. I Landskrona ska nu den femte skolan ljudsaneras.

Arbetsmiljö

”Machokulturen måste stoppas”

MANSDOMINERAT. Sveriges Byggindustrier och Byggnads är överens. Machokulturen måste stoppas. – För oss och våra medlemmar är det affärskritiskt, säger Elin Kebert, på Sveriges Byggindustrier, BI.

Arbetsmiljö

Usla arbetslokaler för socialsekreterarna

Socialsekreterarna saknar reträttvägar vid hot, en del jobbar i korridoren och färgen flagnar på väggarna. Arbetsmiljöverket kräver nu bättre lokaler.