Arbetsmiljö

Arbetsmiljö

Hur mycket kan jag kräva av brukarna?

EXPERTFRÅGA.Jag ska öppna ett nytt företag inom hemtjänsten. Hur mycket hjälpmedel kan jag kräva att brukarna ska ha i sina hem för att min personal inte ska drabbas av belastningsskador?

Arbetsmiljö

”Gap mellan praktik och kunskap om kvartsdamm”

Forskarkrav. Det svenska gränsvärdet för kvartsdamm är för högt och Arbetsmiljöverket tar för stora risker. Det anser flera forskare, däribland professor Maria Albin, inom arbetsmiljömedicin.

Arbetsmiljö

”Arbetsmiljöverkets utredning hade brister”

KVARTSDAMM. Arbetsmiljöverkets underlag för sitt beslut om nivån på gränsvärdet för kvartsdamm hade stora brister. De anser företrädare för flera arbetsgivarorganisationer.

Arbetsmiljö

Arbetsmiljöverket: Nu blir det tvärnit

VÅRBUDGETEN. - Det blir en tvärnit. Vi måste minska personalstyrkan och det innebär färre inspektörer, säger Erna Zelmin Ekenhem, Arbetsmiljöverkets generaldirektör, till Arbetarskydd.

Arbetsmiljö

Inga extra pengar till Arbetsmiljöverket

Arbetsmiljöverket får inga extra pengar. Det blev klart när regeringen presenterade vårbudgeten. Myndigheten hade ansökt om 31 miljoner kronor för 2019.

Arbetsmiljö

Här skadar sig unga oftast på jobbet

De mest olycksdrabbade branscherna sett till antal olyckor per 1 000 anställda upp till 25 år sker inom posten, på skidanläggningar och i fjäderfäfabriker.