Arbetsmiljö

Arbetsmiljö

För trångt och brandrisk i operationssalen

Det är mycket trångt i en operationssal på Östersunds sjukhus, personalen riskerar att snubbla på all apparatur. Skyddsombudet påpekar också den mycket stor arbetsmiljörisken och etiska stressen som brandrisken utgör.

Arbetsmiljö

Kronfågel överklagar hot om vite på halv miljon

I början mars hotade Arbetsmiljöverket Kronfågel i Valla med ett vite på en halv miljon kronor om inte företaget tog reda på om det finns risk att de anställda smittas av campylobacter. Nu överklagar företaget.

Arbetsmiljö

Lång väg till brukare på ö

SKYDDSSTOPP. För att ta sig till den sommarboende brukaren får personalen, trots ovana, ro över till ön. Sedan ska de dra en släpkärra på skogsstigar för att ta sig fram till stugan som saknar el och badrum.

Arbetsmiljö

Dramatisk ökning av arbetssjukdomar

De anmälda arbetssjukdomarna ökade dramatiskt under förra året. Det var främst kvinnor i vård och omsorg som drabbades, visar Arbetsmiljöverkets årliga undersökning.

Arbetsmiljö

Hög arbetsbelastning på Skatteverket

VITE. Arbetsmiljöverket ställer nu krav på Skatteverket i Örnsköldsvik att bättre undersöka personalens arbetsbelastning, arbetstider och upplevelser av kränkande särbehandling.

Arbetsmiljö

Klämdes till döds i traktorolycka

En man i 60-årsåldern avled efter en arbetsplatsolycka i Sunne i Värmland. Mannen klämdes mellan en traktorvagn och en vägg.