Arbetsmiljö

Arbetsmiljö

Nordmark: Samverka med skyddsombuden lokalt

CORONAVIRUS. Under pandemin påminner regeringen om att arbetsgivare har arbetsmiljöansvaret: – Jag vill understryka vikten av samverkan med skyddsombuden, säger arbetsmarknadsministern.

Arbetsmiljö

Hörby anmäls efter chefers nakenbad

Huvudskyddsombud och skyddsombud från sex fackförbund går nu samman och anmäler Hörby kommun till Arbetsmiljöverket efter en incident under en konferens.

Arbetsmiljö

Djupgående konflikter på stiftskansli

Under flera år har det förekommit svåra konflikter vid Härnösands stiftskansli. Skyddsombudet kräver nu att en oberoende konsult kopplas in.

Arbetsmiljö

Skärpt fokus när britter jobbar hemma

Arbete på distans har slagit igenom på bred front under coronapandemin. Bättre balans i livet, skarpare fokus och förbättrat samarbete hör till fördelarna visar en färsk undersökning från Storbritannien. Där spår arbetsgivarna att det blir mer arbete hemifrån och fler flexibla arbetssätt i kölvattnet av pandemin.

Arbetsmiljö

Stort engagemang kan trötta ut lärare

UTMATTNING. Lärare som lägger extra tid och engagemang på elever, föräldrar och kolleger riskerar i högre grad att drabbas av stress och utbrändhet. Det visar en ny studie.

Arbetsmiljö

Sena ändringar stressar SJ:s lokförare

Ett omodernt planeringssystem ställer till det för SJ:s lokförare under pandemin. När många förändringar görs, kan en lokförare få ny arbetstid med så kort varsel att vardagen inte kan planeras. SJ oroas också av situationen.

Arbetsmiljö

Stora problem med brukarens ilskna katt

Personalen vid hemsjukvården i Örebro har stora problem med en brukares katt som river och klöser. Kommunen hotas nu med ett vite på 200 000 kronor.