Arbetsmiljö

Arbetsmiljö

Regelstädning möts av kritik

Färre föreskrifter och lättare att hitta rätt regler ska det bli när Arbetsmiljöverkets nya regelstruktur är på plats. Men vägen dit är lång.

Arbetsmiljö

Dålig arbetsmiljö kostar miljarder

164 miljarder kronor om året eller 4 procent av Sveriges bruttonationalprodukt. Det är prislappen för dålig arbetsmiljö, visar en unik internationell kartläggning som Arbetarskydd tagit del av.

Arbetsmiljö

”En jävla tur att det inte hänt något”

ÅTERVINNING. På Vaxholms återvinningscentral får de anställda hantera trasiga möbler, säckar med ogräs, gamla färgrester och till och med sprängämnen eller ammunition.

Arbetsmiljö

Vanligt med dålig koll på farliga kemikalier på tippen

Arbetsmiljöverket radar upp kritik kring arbetsmiljön för medarbetare på återvinningscentraler. Det handlar bland annat om bristfälliga rutiner för hur olyckor utreds. Dessutom finns oklarheter kring hur farligt avfall ska hanteras.

Arbetsmiljö

”Problem när skyddsombud uppträder som inspektörer”

DEBATT. Det är ett problem när skyddsombud, som inte är med i facket, blockeras av fackliga företrädare. Det är också ett problem när skyddsombud uppträder som inspektörer, skriver Svenskt Näringslivs experter.

Arbetsmiljö

LO: Förvånande att siffrorna är så höga

– Jag önskar att Arbetsmiljöverket skulle göra fler inspektioner. Det säger Berit Müllerström, andra vice ordförande för LO, när hon kommentarar kostaderna för dålig arbetsmiljö.

Arbetsmiljö

Sexuella trakasserier utbrett i tv-branschen

Rapporter om övergrepp och trakasserier i tv-branschen har satt produktionsbolagen under lupp. Nu vittnar tv-arbetare om att problemen går ännu djupare, skriver DN.