Arbetsmiljö

Arbetsmiljö

Anställda: Sjukhuschef tvingas bort efter larm

Södersjukhuset i Stockholm kämpar med svår personalbrist, stängda vårdplatser och oanvända operationssalar. Men när sjukhusets vd Tomas Movin larmade om riskerna för patientsäkerheten fick han lämna sin tjänst, skriver SvD.

Arbetsmiljö

Trasiga slussar burar in passkontrollanterna

STRESS. Sedan mer än ett halvår tillbaka blir passkontrollanter på Arlanda på grund av ett tekniskt fel då och då inlåsta i de kurer de arbetar i och behöver hjälp utifrån för att ta sig ut. Det har även hänt att passagerare låsts in i slussarna av samma anledning.

Arbetsmiljö

Mindre resurser till sjuka i kvinnoyrken

UPPDELNING. För sjunde året i rad ökar anmälningarna om kvinnor som blir sjuka på grund av dålig arbetsmiljö. Trots det går mindre resurser till att stötta och granska villkoren i kvinnodominerade yrken.

Arbetsmiljö

”Många ungdomar blir lurade”

ELDSJÄLEN. – De får kanske arbeta utan lön eller har de väldigt otrygga anställningsformer. Jag har själv haft arbetsgivare som inte betalat ut min lön eller gått i konkurs, berättar skyddsombudet Claes Thim.

Arbetsmiljö

”Kvartsdamm kan leda till dödliga sjukdomar”

Sänk gränsvärdet för kvarts, anser de arbetsmiljömedicinska enheterna: – Vi ser det som en individuell rättighet att inte utsättas för en alltför hög risk, säger professor Maria Albin.

Arbetsmiljö

Så ska bussförarna i Luleå slippa frysa

VÄRMESYSTEM. Luleå lokaltrafik kör med kalla bussar. I flera fall saknas fungerande stolsvärme helt. Efter en inspektion kräver Arbetsmiljöverket att bolaget vidtar åtgärder som säkerställer minimitemperaturer för förarna.

Arbetsmiljö

Byggnadsarbetare utsatta för asbest

Ett 15-tal arbetare skickades på undersökning efter misstankar om att de kan ha utsatts för asbest på en arbetsplats. Det visade sig att byggherren felaktigt nekat till att det fanns asbest i lokalerna.