Arbetsmiljö

Arbetsmiljö

Ylva Johansson: Helt fruktansvärda siffror

– Det är helt fruktansvärda siffror och en oacceptabel utveckling. Så kommenterar arbetsmarknadsminister Ylva Johansson antalet omkomna under årets första månad. Nio människor dog i arbetet.

Arbetsmiljö

Miljonvite hotar tunnelbygge på Lovön

Det olycksdrabbade tunnelbygget för Förbifart Stockholm på Lovön måste bli säkrare, konstaterar Arbetsmiljöverket som ställer krav på två entreprenörer och Trafikverket.

Arbetsmiljö

Test: Är det jobbet som gör dig överviktig?

Personer med låg kontroll i arbetet ökar rejält i vikt. Höga krav på jobbet gör att kvinnor går upp i vikt men samma effekt har inte höga krav på männen. Här kan du testa dig.

Arbetsmiljö

”Stort behov av gränsvärden på EU-nivå”

Allt fler gränsvärden för farliga kemikalier på jobbet ska tas fram i snabbare takt. I fortsättningen ansvarar Europeiska kemikaliemyndigheten för att ta fram rekommendationer för hygieniska gränsvärden. Det har EU beslutat idag.

Arbetsmiljö

Ylva Johansson fortsätter på sin post

REGERINGSFÖRKLARINGEN. Ylva Johansson (S) fortsätter som arbetsmarknadsminister och får sällskap av Åsa Lindhagen (MP) som ny jämställdhetsminister.

Arbetsmiljö

Hon brinner för ökat civilkurage

ELDSJÄLEN. Jeanette Larsson är polisen som inte kunde hålla tyst när chefer och kollegor uttalade sig rasistiskt och transfobiskt.

Arbetsmiljö

M och KD gav Mynak respit

Budget. Den nya Myndigheten för arbetsmiljökunskap har hotats av nedläggning från flera partier i det borgerliga blocket. Men i Moderaternas och Kristdemokraternas gemensamma budget finns anslagen kvar.