Arbetsmiljö

Arbetsmiljö

Fartygsinspektörer dömda för mutbrott

Två fartygsinspektörer på Transportstyrelsen och en befälhavare på Viking Cinderella döms av Stockholms tingsrätt till dagsböter för mutbrott i samband med en inspektion av fartyget. De båda inspektörerna hade blivit bjudna på en trerätters middag för 450 kronor.

Arbetsmiljö

Facket: Polisers anhöriga kartläggs

Nästan var tionde polis har upplevt att anhöriga utsätts för hot, våld eller trakasserier, enligt en ny undersökning som Ekot tagit del av.

Arbetsmiljö

Rapport: Tre faktorer för en bra arbetsmiljö

Arbetsmiljöarbetet påverkas i allra högsta grad av organisationens styrning. Det behövs en ökad medvetenhet om hur ledningens beslut påverkar arbetet för medarbetaren längst ut i linjen. Det framkommer i den ny rapport från Sverige Företagshälsor.

Arbetsmiljö

Sveriges första säkerhetspark är nu invigd

Det första spadtaget togs i våras. I dag invigdes den fysiska träningsanläggningen där säkerhet i byggbranschen ska kunna tränas. Sveriges Byggindustriers vd Catharina Elmsäter-Svärd: – Säkerhetsparken blir ett viktigt verktyg i vår strävan för en attraktiv, sund och säker byggbransch.

Arbetsmiljö

Så vill facket minska polisers utsatthet

Hot och våld mot polisen ökar. Det visar siffror som Polisförbundet tagit fram. Nu kräver förbundet att poliserna blir fler för att förbättra arbetsmiljön.