Arbetsmiljö

Arbetsmiljö

Jakt på bättre skyddsutrustning pågår

FORSKNING. Skyddsutrustning som ska skydda mot smitta kan leda till ohälsa. Med Ebola-skydd i varma länder är risken stor för överhettad personal. Nu har corona-pandemin fått fart på jakten på bättre skydd.

Arbetsmiljö

300 säkerhetsbrister efter myndigheternas insats

INSPEKTION. Överlastade fordon, dåligt säkrad last och fem potentiella offer för människoexploatering. Det är några av resultaten av en myndighetsgemensam insats i transport och logistikbranschen.

Arbetsmiljö

PTSD:n var arbetsskada

ARBETSSKADA. Läraren var med om en hotfull situation på jobbet och drabbades av PTSD. Efter sex år fick hon nej till fortsatt livränta. Nu har beslutet ändrats – hon får fyra miljoner i livränta.

Arbetsmiljö

Avled efter klämskada

OLYCKA. En man i 30-årsåldern har avlidit efter en klämskad på en arbetsplats i Liljeholmen. Olyckan utreds som arbetsmiljöbrott.

Arbetsmiljö

Krav på larm i frysrummet

VITE. Ett rent kök, en vettig matplats för personalen och larm i frysrummet. Det är några av Arbetsmiljöverkets krav på en mataffär i Malmö.

Arbetsmiljö

Coronakommissionen: AV svek de anställda

Coronakommissionen sparar inte på kritiken mot regering och myndigheter. Här är de viktigaste punkterna i den andra rapporten om hanteringen av pandemin.