Nyhetsbrev allmänna Compost

Debatt

Många borde byta jobb – för hälsans skull

LEDARE. Jobbannonser existerar i ett alternativt universum. I dem är alla arbetsplatser toppen, alla arbetsgrupper samarbetar och alla arbetsuppgifter är utvecklande. Den som söker ett jobb är stresstålig, lösningsorienterad och tar gärna initiativ. Det är enkelt, eftersom arbetsgivaren alltid har högt i tak och erbjuder spännande utvecklingsmöjligheter och goda villkor.

Arbetsmiljö

Regelstädning möts av kritik

Färre föreskrifter och lättare att hitta rätt regler ska det bli när Arbetsmiljöverkets nya regelstruktur är på plats. Men vägen dit är lång.

Debatt

Dålig arbetsmiljö svetsade ihop dem

KRÖNIKA. Häromdagen träffade jag två tjejer – jo, de är tjejer, sin pensionsålder till trots – som fortfarande bubblade och fnissade när de kom tillsammans. De träffades på jobbet i mitten av sjuttiotalet, den ena ensam mamma, den andra direkt från tvåårigt gymnasium, i en stor sal fylld med skrivmaskiner. Och cigarettrök, sa Gullan och hostade. Alla rökte. Utom Bojan då.

Arbetsmiljö

”En jävla tur att det inte hänt något”

ÅTERVINNING. På Vaxholms återvinningscentral får de anställda hantera trasiga möbler, säckar med ogräs, gamla färgrester och till och med sprängämnen eller ammunition.

Arbetsmiljöverktyg

Bergsäkert när mobilen funkar nere i gruvan

Att styra tunga fordon på distans, positionera medarbetare i en nödsituation, och ringa hem från ett djup på hundratals meter – det är resultaten av en ny studie.