Nyhetsbrev allmänna Compost

Debatt

Värken biter sig fast i kroppen

KRÖNIKA. Det var en gradvis glidning vid fikabordet som ingen nog märkte, men plötsligt en dag insåg vi allihop ungefär samtidigt att vi pratade sjukdomar. Och barnbarn naturligtvis, de som hade. De som inga sådana hade pratade i varje fall sjukdomar.

Övriga Nyheter

Sviktar minnet - stressad eller dement?

AVHANDLING. Allt fler söker för problem som stress, utmattning och en känsla av att minnet sviker. Arbetarskydd har ställt frågor till minnesforskaren Marie Eckerström.

Arbetsmiljö

Skyddsombudet som siktar på riksdagen

ELDSJÄLEN. Claes Thim larmade om arbetsmiljön på Mall of Scandinavia. I dag ser han inga större möjligheter att få jobb i byggbranschen igen: – Jag har fått höra att jag är ”för facklig”.

Övriga Nyheter

Får chefen kräva ensamarbete?

EXPERTFRÅGA. Chefen säger att ensamarbete är okej, men jag som skyddsombud säger nej till det eftersom vi har säkerhetsrisker i vårt arbete.

Arbetsmiljö

Byggnadsarbetare utsatta för asbest

Ett 15-tal arbetare skickades på undersökning efter misstankar om att de kan ha utsatts för asbest på en arbetsplats. Det visade sig att byggherren felaktigt nekat till att det fanns asbest i lokalerna.

Övriga Nyheter

Brandmän hälsotestas efter brand

Drygt 60 brandmän som arbetade med ett släckningsarbete i giftig miljö i maj ska testas. Prover tas på andnings- och njurfunktion samt på levern.