Nyhetsbrev allmänna Compost

Fråga Experten

Våra enda arbetskläder stinker svett

EXPERTFRÅGA. Jobbet är tungt och kollegerna stinker svett. Arbetsgivaren kräver dessutom att vi ska tvätta kläderna själva, på helgerna. Får det gå till så här?

Debatt

Framtidens vinnare satsar på ständig utbildning

KRÖNIKA. Häromdagen träffade jag en missnöjd människa som kände sig tvingad till skolbänken. Arbetsuppgifterna krävde mer kunskap, arbetsgivaren hade det som krav. Här skulle det till engelska och specialutbildning i någon programvara som blivit sista skriket.

Arbetsmiljö

21-åring bar hörlurar - dödades av tåget

En underhållsarbetare hade hörlurar på sig när han blev påkörd och dödad av ett tåg utanför Abisko: – Lokföraren försökte signalera högt, utan någon reaktion, säger kammaråklagare Christer B Jarlås till nsd.se.

Övriga Nyheter

Polisman omkom i trafikolycka

Polisen var på väg till ett jobb på tisdagsnatten när polisbilen krockade med en lastbil på riksväg 24 utanför Hässleholm. Polismannen avled av skadorna.

Övriga Nyheter

Vaktmästaren omkom i container

Blodspår i containerns komprimator på Varbergs sjukhus kommer från vaktmästaren som försvann strax före valborgshelgen. Det visar polisens tekniska undersökning.

Arbetsmiljö

Brandman förlorade i AD

Brandmannens fackförbund ville att uppsägningen efter hjärtinfarkten skulle ogiltigförklaras. Att Kommunals ombud hänvisade till Arbetsmiljöverkets föreskrifter om tjänstbarhet för rök- och kemdykning hjälpte inte.