Nyhetsbrev allmänna Compost

Övriga Nyheter

Köket gick från 2500 till 6000 portioner pasta

För att skolkökspersonalen vid Centralköket i Alingsås ska hinna med måste pastan – som ska serveras eleverna klockan 12.30 -  kokas redan klockan 6.30. ”De anställda uppger att de inte anser sig göra ett gott arbete eftersom varmhållningstiderna blir allt för långa och att kvaliteten därmed påverkas”, skriver Kommunals skyddsombud.

Övriga Nyheter

Så kan fallolyckor förutspås

Personer som svajar löper större risk att fall och skada sig. En ny avhandling vid Umeå Universitet visar att svaj och gångmönster kan förutsäga vem som är i riskzonen.

Debatt

Pensionen handlar ju om att orka leva också

KRÖNIKA. Vi kom att snacka om pensionen, jag och några andra grabbar, sådär som grabbar gör (när man kallar sextioåringar för grabbar). Det var om pensionsåldern, och hur mycket stålar man skulle få ut, och några tyckte att det kunde vara kul att få jobba lite längre, och några ville sluta direkt. För vi är ju såna.

Övriga Nyheter

Får företaget höja budgeten så mycket?

EXPERTFRÅGA. Jag är säljare och har nyligen fått ny budget för kommande år. Företaget har höjt mina mål med 44 procent på en marknad med svag eller negativ tillväxt.

Arbetsmiljö

Frågvisa sjuksköterskor mindre stressade

FORSKNING. En av tre nyutexaminerade sjuksköterskor har allvarliga symptom på utbrändhet. Men med tidiga och enkla insatser kan stressen minskas och inlärningen förbättras.

Arbetsskador

Så undviker du köldskador – på jobbet

FÖREBYGG. När man arbetar i kyla är det viktigt att man använder plagg och skor som har rätt egenskaper. Stillastående luft är den bästa isoleringen.