Nyhetsbrev allmänna Compost

Arbetsmiljö i Rätten

Begravdes till midjan av jordmassorna

FÖRETAGSBOT. Ny riskbedömning gjordes aldrig när jordmassorna gavs en ny placering - när jorden föll tillbaka ner i gropen skadades en anställd. Åklagaren kräver nu 200 000 kronor i företagsbot av både totalentreprenören och underentreprenören.

Arbetsmiljö

Personalbrist största oron när fler insjuknar

Antalet vårdplatser utökas dag för dag för att klara en annalkande storm av coronapatienter. Men att bemanna en lokal som Älvsjömässan så att den motsvarar intensivvård på sjukhus är inte möjligt. – Där är den stora bristen just nu, säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro.

Arbetsmiljö

Råttor hos brukare: – Inte farliga

När den anställda vid hemtjänsten skulle öppna soppåsen på toaletten hoppade en råtta upp. Men fastighetsägaren tar det hela med ro.

Debatt

Här krävs bättring, förmanar jag mig själv

KRÖNIKA. Efter ännu en dag som hemförlovad från jobbet i coronatid känns tanken på promenaden till hunddagis för att hämta dvärgpudeln Louis uppfriskande. Ryggen värker lite...

Arbetsmiljö

Stora leveranser av andningsskydd säkrade

CORONAVIRUS. Sverige har säkrat omfattande leveranser av andningsskydd till den svenska sjukvården: – Det är betydande och viktiga tillskott, säger socialminister Lena Hallengren (S).

Övriga Nyheter

Polisen förbereder för många sjukskrivningar

Polisen har beslutat om en så kallad nationell särskild händelse med anledning av coronavirusets spridning i Sverige. – Vi tar höjd för att vi kommer att få ganska många sjuka polisanställda på nyckelfunktioner, säger den nationelle kommenderingschefen Per Engström. Samtidigt vädjar han till kommuner att hålla grundskolorna öppna så länge det bara går.