Nyhetsbrev allmänna Compost

Övriga Nyheter

Rätt att kräva sjukintyg direkt?

EXPERTFRÅGA. Jag har blivit uppringd av det bemanningsföretag som jag arbetar för. Jag måste nu visa läkarintyg från första dagen. Kan de göra så?

Övriga Nyheter

Bästa sätten att hantera nattskift

Kortare arbetstid och mer betalt. Att arbeta när andra sover har sina fördelar. Men för att det ska fungera finns det en del praktiska råd som underlättar.

Övriga Nyheter

9 råd som lyfter jobb och vardag

Hösten är rätt tid att höja ribban för aktiviteterna på arbetsplatsen. Här är nio sätt att förbättra arbetsmiljön och livsstilen i vardagen.

Arbetsmiljöbrott

Så tog sig björnen mellan hägnen

BJÖRNATTACKEN. Nivåskillnaden mellan de båda hägnen kan ha underlättat för björnen att gräva hålet - trots säkerhetsskyddet under marken.

Debatt

Framtidens vinnare satsar på ständig utbildning

KRÖNIKA. Häromdagen träffade jag en missnöjd människa som kände sig tvingad till skolbänken. Arbetsuppgifterna krävde mer kunskap, arbetsgivaren hade det som krav. Här skulle det till engelska och specialutbildning i någon programvara som blivit sista skriket.

Arbetsmiljö

Ergonomiskt utejobb på unikt kontor

FRILUFT. Att flytta en del av kontorsjobbet utomhus är ett enkelt sätt att få anställda som mår bättre. Därför borde utekontor vara en ledarskapsfråga, enligt Jenny Rungegård.

Debatt

Trivsel bygger vi tillsammans

LEDARE. Hej, och välkommen hit! Jag heter Christina Öst och är ny chefredaktör för Arbetarskydd, Sveriges kunnigaste tidning om arbetsmiljö.