Nyhetsbrev allmänna Compost

Övriga Nyheter

Arbetsmiljöverket stoppar dygnet runt-jour

eValent i Malmö har personal som måste vara tillgängliga för kunder på alla dygnets 24 timmar. Arbetsmiljöverket förbjuder nu omedelbart nattarbetet på e-handelsutvecklingsföretaget.

Arbetsmiljö

Nytt hopp för förgiftad vårdpersonal

Vårdförbundet uppger att 125 medlemmar på Sahlgrenska Universitetssjukhuset har blivit sjuka av giftiga ångor som läckt upp från ett fuktskadat golv. Nu rasar facket mot att landstingspolitikerna gjort upp med byggherren.

Arbetsmiljö

Därför hoppar polisens skyddsombud av

Polisernas nationella huvudskyddsombud Emma Cronberg tackade under Polisförbundets kongress nej till att fortsätta i sin roll.  Nu förklarar hon varför för Arbetarskydd.

Arbetsmiljö

Bankchef flyttas efter trakasserier

En av Handelsbankens högsta chefer Per Elcar får nu andra arbetsuppgifter och lämnar koncernens ledningsgrupp efter avslöjanden om sexuella trakasserier.

Arbetsmiljöbrott

Verket ser ständigt över avgifterna

ÖVERKLAGANDE. Arbetsgivare som anser att Arbets­miljö­verket gjort fel ska överklaga besluten, anser Anneli Hytter, enhetschef på Arbetsmiljöverket.

Fråga Experten

Vad ska vi göra med rasistisk kollega?

EXPERTFRÅGA. En kollega uttrycker sig ständigt rasistiskt mot en annan kolleger. Men vi har inget skyddsombud att vända oss till. Kan vi ändå göra något?

Arbetsmiljö

Allvarliga brister i chefers arbetsmiljö

Det som behövs är stödjande strukturer så att cheferna vågar skjuta prioriteringarna uppåt i organisationen, anser Tomas Brytting, professor i organisationsetik.