Nyhetsbrev allmänna Compost

Arbetsmiljö

Regeringen vill kunna porta butikstjuvar

En person som misstänks ha begått brott i en butik ska kunna portas, enligt ett nytt lagförslag från regeringen. – I princip har avsaknaden av lagstiftning tidigare skickat signaler till kriminella att det är okej att bete sig på det här sättet, säger Svensk Handels vd Karin Johansson.

Arbetsmiljö

Nordmark: Samverka med skyddsombuden lokalt

CORONAVIRUS. Under pandemin påminner regeringen om att arbetsgivare har arbetsmiljöansvaret: – Jag vill understryka vikten av samverkan med skyddsombuden, säger arbetsmarknadsministern.

Arbetsmiljö

Hörby anmäls efter chefers nakenbad

Huvudskyddsombud och skyddsombud från sex fackförbund går nu samman och anmäler Hörby kommun till Arbetsmiljöverket efter en incident under en konferens.

Arbetsmiljö

Djupgående konflikter på stiftskansli

Under flera år har det förekommit svåra konflikter vid Härnösands stiftskansli. Skyddsombudet kräver nu att en oberoende konsult kopplas in.

Arbetsmiljö

Skärpt fokus när britter jobbar hemma

Arbete på distans har slagit igenom på bred front under coronapandemin. Bättre balans i livet, skarpare fokus och förbättrat samarbete hör till fördelarna visar en färsk undersökning från Storbritannien. Där spår arbetsgivarna att det blir mer arbete hemifrån och fler flexibla arbetssätt i kölvattnet av pandemin.

Övriga Nyheter

”Regeringen bör förlänga stöd till riskgrupper”

Regeringen bör förlänga möjligheten att söka ersättning för de riskgrupper som tvingas stanna hemma från jobbet i förebyggande syfte, för att undvika smitta, anser organisationen Funktionsrätt Sverige.

Arbetsmiljö i Rätten

Glassmaskinen kapade fingret

Skydd för rörliga delar saknades på glassmaskinen i Marstrand då en anställd skadade fingret. Ett arbetsmiljöbrott, anser åklagaren som nu väcker åtal mot arbetsgivaren.