Nyhetsbrev allmänna Compost

Arbetsmiljö

Bussolyckan i Sveg prövas i hovrätten

Chauffören friades från anklagelserna i tingsrätten. Men åklagaren vill nu få prövat om han agerat oaktsamt. Tre ungdomar omkom och många skadades.

Arbetsmiljö

Även polisens datorer kraschar i tusental

Först kom beskedet om tusentals kraschade hårddiskar i datorer inom sjukvården i Västra Götaland. Nu rapporterar Dagens Nyheter att minst 2 500 datorer hos polisen har kraschat på liknande sätt sedan förra vintern.

Arbetsmiljö

Ica-handlaren som bjuder buset på kaffe

Rånen är färre men stämningen har blivit råare i butikerna. Ica-handlaren Per Uhrström på ”Plattan” i Stockholm förebygger hotfulla situationer med respekt.

Arbetsmiljö

Vice ordförande lämnar LO i vår

Berit Müllerström, LO:s andre vice ordförande, avgår i samband med LO-kongressen i juni. Det uppger hon för Kommunalarbetaren.

Arbetsmiljö

Facket: Det saknas mycket kunskap om kemikalier

Åtta av tio undersökta arbetsplatser brister i hanteringen av kemikalier, enligt en ny rapport. – Det är helt oacceptabelt. Det är ett spel med människors hälsa, säger Per Persson, avtalssekreterare på Hotell- och restaurangfacket.

Övriga Nyheter

Fastnade med benet i MR-kamera i Varberg

I oktober fastnade en sjuksköterska i en magnetkamera (MR) och var nära att strypas vid Sunderbyns sjukhus i Norrbotten. Men redan i april hände något likande på Hallands sjukhus i Varberg.