LO-TCO Rättsskydd på Almedalsveckan: Uppmanar arbetsskadade att anmäla

2009-06-12 15:15 Mattias Davidsson  

Arbetsskadade går miste om miljontals kronor. Fler borde anmäla arbetsskador. Det budskapet kommer LO-TCO Rättsskydd att förmedla under ett frukostseminarium under Almedalsveckan.

De anmälda arbetssjukdomarna blir allt färre. Arbetsmiljöverket noterar en halvering på fyra år. Kostnaden för arbetsskadeförsäkringen krymper.

Det här skulle kunna vara glädjande information, men det är många i Arbetsmiljösverige som bär på en gnagande misstanke om att något annat ligger bakom.

På fackförbundens advokatbyrå LO-TCO Rättsskydd anser man att mycket talar för att skadorna inte anmäls, fastän de fortsätter att inträffa. Det innebär att skadade går miste om stora belopp i försäkringsersättning.

Nu vill Rättsskyddet under Almedalsveckan sända budskapet att det inte är hopplöst at få en arbetsskada godkänd. Den 29 juni genomför förbundsjuristerna Mattias af Malmborgoch Linda Wallinett frukostseminarium i Visby på temat.

- Vi kommer att visa ett antal typfall av arbetsskador och skillnaden i ekonomiskt utfall för den som får en skada godkänd jämfört med en som inte får det, säger Mattias af Malmborg.

På seminariet kommer LO-TCO Rättsskydd att ge exempel på ny forskning som stärker den skadades argument gentemot Försäkringskassan. Man kommer även att ge exempel på enskilda fall som byrån drivit.

Mattias Davidsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö