Arbetsmiljöbrott

Arbetsmiljöbrott

Två chefer stämda för dödsolycka i grop

I samband med schaktningsarbetet rasade jordmassorna rasade över mannen Nu drygt tre och ett halvt år senare stäms entreprenören och en kommunchef i Kävlinge.

Arbetsmiljöbrott

”Gustafs hud ramlade av, det var fruktansvärt”

Kepsen skyddar de skadade ögonen och döljer lite av huvudets ärrvävnad. Händerna utan fingrar är stilla när han berättar om mardrömmarna som kom varje natt de två första åren, sedan varannan natt och nu när det gått fem år fortfarande dyker upp då och då: – Jag drömmer att jag brinner, brinner upp, sprängs, säger Gustaf Seppelin Solli.

Arbetsmiljöbrott

Tre brott mot asbestföreskrift

ASBEST. Företaget visste inte att det fanns eternitskivor i husgrunden. Men det var ingen omständighet utanför företagets kontroll, därför ska företaget betala de begärda sanktionsavgifterna.

Arbetsmiljöbrott

Förslag: Fler ska kunna dömas till företagsbot

Jämställt. Kommuner och landsting ska konkurrera på samma villkor som privata företag. Offentlig verksamhet ska också kunna vara näringsverksamhet.– Ett bra förslag som likställer verksamheter oavsett huvudman. Det blir tydligare både för dem som riskerar att drabbas och för oss, säger arbetsmiljöåklagare Kristina Persson.