Arbetsmiljöbrott

Arbetsmiljöbrott

Telebolaget ställs inför rätta för självmorden

För första gången kommer ett stort företag i Frankrike att ställas inför rätta anklagat för organiserad mobbning. Ett sextiotal personer tog livet av sig under en treårsperiod på France Télécom.

Arbetsmiljöbrott

Byggfirman: Arbetsmiljöverket såg fel

Ställningsbyggaren hade inte rätt utbildning, ansåg Arbetsmiljöverket. Förvaltningsrätten saknar bevis för påståendet och avslår verkets begäran om sanktionsavgift.

Arbetsmiljöbrott

Åtal mot NCC 4,5 år efter olyckan

4,5 år efter arbetsplatsolyckan med livshotande skador som följd väcks nu åtal. Polisundersökningen och bolagets agerande har gjort att det dragit ut på tiden, anser åklagaren.

Arbetsmiljöbrott

Peab får böta för praktikantens fall

Smärtor i ryggen och punkterad lunga blev följden av praktikantens arbetsplatsolycka. Nu betalar Peab Sverige 200 000 kronor i företagsbot.

Arbetsmiljöbrott

Ingen företagsbot för amputerad arm

FRIAD. Armen amputerades ovanför armbågen efter olyckan. Åklagaren ansåg att bolaget skulle betala 400 000 kronor i ­företagsbot. Tingrätten efterger boten helt.

Arbetsmiljöbrott

Platschefen döms för operatörens död

Ansvaret för arbetsmiljön i Hovmanstorp på Nordic Recycling var platschefens. Det slår nu tingsrätten fast och dömer honom till villkorlig dom för vållande till annans död.