Arbetsmiljöbrott

Arbetsmiljöbrott

Kräver två miljoner för dödsolycka i fabrik

En operatör inom livsmedelsindustrin klämdes svårt på sitt arbete 2015. Efter två dagar avled hon av sina skador. Nu kräver åklagaren företaget på 2 000 000 kronor.

Arbetsmiljöbrott

”Strålskyddsansvarige” överklagar dom

Umeå tingsrätt ansåg att den åtalade haft ansvaret och hänvisade till dokument där mannen beskrevs som "strålskyddsansvarig" på sjukhuset. Han protesterar nu.

Arbetsmiljöbrott

Omkomne hamnarbetaren saknade utbildning

Hamnarbetaren skickades ner i fartyg för att lossa kol. Där inne drabbades han av syrebrist och avled senare som en följd av syrebristen. Haverikommissionen slår i sin rapport fast att information om riskerna inte hade förts vidare till hamnarbetarna, skriver Transportarbetaren.

Arbetsmiljöbrott

Klämskydd saknades vid dödsolycka

En anställd omkom efter att ha klämts i en maskin på golvfabriken i Ronneby. Enligt åklagaren och Arbetsmiljöverket framgår det nu att det saknades klämskydd.

Arbetsmiljöbrott

LKAB larmades om rost före dödsolycka

LKAB kände till problemen med rost som tros ha orsakat 21-åriga Julia Markströms död efter ett fall i LKAB:s pelletsverk i Svappavaara. Det avslöjar radioprogrammet Kaliber i P1 i dag.

Arbetsmiljöbrott

Få personer döms för arbetsmiljöbrott

Under åren 2014–2017 dömdes 17 personer för arbetsmiljöbrott. Det är få jämfört med antalet som under samma tid misstänktes för samma brott: 327 personer.