Arbetsmiljöbrott

Arbetsmiljöbrott

Så mycket vill regeringen höja taket för företagsbot

Regeringen har överlämnat en remiss till lagrådet med förslag om att maxbeloppet för företagsbot ska höjas från 10 miljoner kronor till 500 miljoner kronor för allvarliga brott som begås av större företag.

Arbetsmiljöbrott

Skadad av såg på slakteriet

Riskerna vid styckningslinjen på slakteriet skulle ha bedömts bättre, ansåg arbetsmiljöåklagaren. Nu betalar HK Scan Sweden 350 000 kronor i företagsbot.

Arbetsmiljöbrott

Handskar i fokus efter fingerskada

Överhandsfräsen användes på fel sätt och arbetsmiljöarbetet var obefintligt när en anställd skadade handen på jobbet. Nu får företaget betala 300 000 kronor i företagsbot.

Arbetsmiljöbrott

Kräver två miljoner för dödsolycka i fabrik

En operatör inom livsmedelsindustrin klämdes svårt på sitt arbete 2015. Efter två dagar avled hon av sina skador. Nu kräver åklagaren företaget på 2 000 000 kronor.

Arbetsmiljöbrott

”Strålskyddsansvarige” överklagar dom

Umeå tingsrätt ansåg att den åtalade haft ansvaret och hänvisade till dokument där mannen beskrevs som "strålskyddsansvarig" på sjukhuset. Han protesterar nu.

Arbetsmiljöbrott

Omkomne hamnarbetaren saknade utbildning

Hamnarbetaren skickades ner i fartyg för att lossa kol. Där inne drabbades han av syrebrist och avled senare som en följd av syrebristen. Haverikommissionen slår i sin rapport fast att information om riskerna inte hade förts vidare till hamnarbetarna, skriver Transportarbetaren.

Arbetsmiljöbrott

Klämskydd saknades vid dödsolycka

En anställd omkom efter att ha klämts i en maskin på golvfabriken i Ronneby. Enligt åklagaren och Arbetsmiljöverket framgår det nu att det saknades klämskydd.