Arbetsmiljöbrott

Arbetsmiljöbrott

14-årig sommarjobbare fick fingrar kapade

Den 14-åriga pojken fastnade med handen inne i köttfärsmaskinen och miste delar av två fingrar. Arbetsgivaren måste nu betala 300 000 kronor i företagsbot.

Arbetsmiljöbrott

Då faller domen i kalkugnsolyckan

UMEÅ. Rättegången om Nordkalkolyckan har kommit till sitt slut i hovrätten. Företaget vill ha en friande dom, medan de drabbade vill se en fällande dom.

Arbetsmiljöbrott

”En människa har dött - det måste få konsekvenser”

- Jag känner inte så mycket annat än att jag blir lite argare. När företaget har kommit undan så pass lindrigt skulle det ha hållit käft, säger Gustaf Seppelin Solli inför torsdagens slutplädering i hovrätten i Umeå.

Arbetsmiljöbrott

Nu startar rättegången mot Nordkalk i hovrätten

Nordkalk har överklagat tingsrättsdomen där företaget fälldes för att ha orsakat kalkugnsolyckan 2011, där Gustaf Seppelin Solli brännskadades svårt och Johan Löfroth, 23, dog.

Arbetsmiljöbrott

Orsa rovdjurspark anmäls efter björnattacken

I augusti 2017 dödade en björn en 18-årig djurskötare i Orsa rovdjurspark. Nu lämnar Arbetsmiljöverket en åtalsanmälan om brister i arbetsmiljön till åklagaren.

Arbetsmiljöbrott

Åklagaren vill ställa kommunchef till svars

DÖDSOLYCKA. Kommunens VA-chef hade arbetsmiljöansvaret och ska ställas till ansvar för grovarbetarens död i en grop. Kammaråklagare Lotten Loberg överklagar nu tingsrätten dom.

Arbetsmiljöbrott

1,8 miljoner i företagsbot för dödsolycka

Operatören klämdes ihjäl på bilfabriken 2013. Företaget ska betala 1,8 miljoner i företagsbot, enligt en dom. Stort risktagande ingick i arbetskulturen, konstaterar tingsrätten.