Tidningen

Önskas – omtag i hovrätten

Mannen dog av kvävning på grund av syrebrist efter att han skickats ner i fartyget, i Oxelösunds hamn, för att lossa kol. Foto: Bengt Ekman / TT

Arbetsmiljöbrotten var grova när en 20-åring kvävdes till döds i hamnen i Oxelösund i mars 2018 och företagsboten borde var 5 miljoner kronor. Det menar åklagaren. Företagets ombud överklagar också.

Publicerad

Den 16 mars 2018 omkom en man i 20-årsåldern på ett fartyg i Oxelösunds hamn. Mannen dog av kvävning på grund av syrebrist efter att han skulle lossa koll på ett fartyg. Av misstag gick han ned i fel utrymme. En kollega som försökte rädda honom förlorade medvetandet och två andra som också försökte hjälpa till utsattes för livsfara. Som Arbetarskydd tidigare har berättat fällde Nyköpings tingsrätt en av de åtalade cheferna för flera olika arbetsmiljöbrott, friade en annan och krävde 2 miljoner kronor i företagsbot av företaget, Oxelösunds Hamn AB. Nu har både åklagaren och ombuden för de som dömdes i tingsrätten lämnat in skälen till sina överklaganden av domen.

Läs hela artikeln

Prenumerera på Arbetarskydd Digital


Tillgång till alla låsta artiklar, våra premiumnyhetsbrev,
e-tidningen på webben eller i appen. Ett år för 3 995 kr (ex moms).
Förnyas automatiskt. Avsluta enkelt.


Fortsätt →