Tidningen

Lura april med kluriga kläder

Förstärkta knän i skogen. Tech-Knee från Husqvarna är en ny arbetsbyxa för utomhus- och skogsarbete. Hela knäområdet på framsidan av byxorna har förstärkts med extra sågskyddslager som formats efter knäet för att ge optimalt skydd oavsett arbetsställning. Nya vatten­avvisande material både på in- och utsidan av knäna ska ge bästa skydd mot väta. Hela Technical Extreme-kollektionen har även reflexskydd med reflekterande tyger och infällda band. Pris: 2 796 kronor inklusive moms.
Stadig fot för vård och omsorg. Hikingskon från Jobi Footright är tänkt som en arbetssko för dem som jobbar inom vård och omsorg. Det är en stadig, mjuk, luftig och lätt jobbsko med täckt tå och en greppvänlig och vridstyv yttersula. Hikingskons ovandel är i nubuck och stretch, den har stretchsnörning och ett mjukpolstrat syntetfoder. Skon har ställbar resår över framfoten för stadighet. Innersulan är extra mjuk med mycket god dämpning för att man ska orka stå och gå under långa pass på hårda golv. Skon finns i tre färger, svart, vinrött och blått i storlekarna 36–46. Pris: 749 kronor exklusive moms.
Varsel i två färger. Blåkläders nya varselbyxa 3389 är en varselbyxa med stretchpaneler i gren, på knä och stuss samt knäskyddsfickor i Cordura-stretch för optimal komfort. Byxan har gylf med plastblixtlås, hällor, varav en med D-ring, bakficka med lock, benficka med pennficka, benfickor med bälg, och en benficka med blixtlås. Byxan är tillverkad i twill med 65 procent polyester och 35 procent bomull och har en vattenavvisande finish. Byxan är försedd med hängfickor och tumstocksficka. Knäskyddsfickan är anpassad för knäskydd. Finns i varselgul/marinblå. Pris: 999 kronor exklusive moms.
Jacka för växlande väder. Jackan 9001P från L Brador är tillverkad av ett slitstarkt trelagerstyg, där yttertyg, membran och foder är laminerade ihop. Den är vatten- och vindtät med bra andningsegenskaper och tejpade sömmar. Jackan har en kroppsnära passform med förlängd rygg för att hålla svanken varm. Den har en invändig frontslå för att ger bra skydd mot vind. Dragkedjorna är vattentäta och huvan och ärmsluten är reglerbara. 9001P har reflextyg på främre axelpartier och huvan för ökad synbarhet. Jackan är försedd med en bröstficka, två framfickor samt hank för id-kort. Den har en innerficka med dragkedja. Storlek: XS–3XL. Pris: 3 150 kronor exklusive moms.
Surfplatta som tål smällar. Datorplattan Algiz 8X är en ny stryktålig dator från Handheld. Algiz 8X har kommunikationsfunktioner som lte och wlan samt en 8-tums kapacitiv pekskärm som är mycket ljusstark och avsedd för utomhusbruk. Genom att displayen kan manövreras både med handskar och med vatten på skärmen möjliggörs avbrottsfri drift i växlande väderförhållanden som regn och kyla. Det kemiskt förstärkta glaset ska vara mycket stryktåligt. Det klarar falltest med en 64 grams stålkula som släpps ned på skärmen tio gånger från 1,2 meters höjd. Algiz 8X kan också levereras med en aktiv kapacitiv pekpenna. Pris: Cirka 17 200 kronor inklusive moms.

Omväxling. Vår är både värme och kyla. Med rätt kläder och smart utrustning kan jobbet ändå göras.

Läs hela artikeln

Prenumerera på Arbetarskydd Digital


Tillgång till alla låsta artiklar, våra premiumnyhetsbrev,
e-tidningen på webben eller i appen. Ett år för 3 995 kr (ex moms).
Förnyas automatiskt. Avsluta enkelt.


Fortsätt →