Tidningen

Övriga Nyheter

”Arbetsledaren bryter mot alla lagar”

Jag är skyddsombud men har fått problem med min arbetsledare. Han bryter mot alla regler och lagar, ger order om hur vi ska jobba enligt arbetsmiljölagarna. Men så fort jag som skyddsombud vänder ryggen till säger han till arbetarna att göra precis tvärt om. Vad ska jag göra?

Tidningen

Falun prövar norsk metod

Falu kommun har inspirerats av hur Norge jobbar med mobbning.– Det påminner om en polisutredning. Tanken är att det ska kännas tryggt för alla inblandade, säger Richard Mårtensson, kommunens hr-chef.

Tidningen

Förbanna inte ljuset – dra ner en gardin!

Sömnstörning. När vårljuset är här får var femte svensk svårt att sova.– Då har den biologiska klockan kommit i ofas, säger Torbjörn Åkerstedt, professor på Stressforskningsinstitutet.

Tidningen

”Vi måste fråga oss varför vi gör som vi gör”

Forskning. Fokus på organisationen i stället för på individen. Det behövs för att göra arbetsmiljön bättre, anser forskaren Lisbeth Rydén.– Det händer att chefer säger: ”Äntligen får inte jag all skuld.”

Tidningen

It-rond ska bota stressjukan

Hälsa. Dåliga it-system väcker starka känslor och får ofta personal att må dåligt. På Blekingesjukhuset gick det så långt att förhållandena kritiserades av Arbetsmiljöverket. Därför svarar arbetsgivaren nu med särskilda it-ronder.