Arbetsskador

Busschaufför död i singelolycka

På torsdagskvällen omkom en av Veolias bussförare i en trafikolycka. Av okänd anledning körde bussen av vägen och krockade med ett träd.<br/>- Förmodligen har han tuppat av, säger skyddsombudet Bo Lingestig.

Publicerad

Olyckan hände på länsväg 1153 mellan Skärblacka och Norrköping. Av ännu okänd anledning körde bussen av vägen och krockade med ett träd. Polisen fick larm om händelsen klockan 22.17. En linjebuss hade kört av vägen.

Ombord på bussen fanns, förutom föraren, en kvinnlig passagerare som undkom med lindriga skador.

Mattias Näsström, informationsansvarig på Veolia Transport bekräftar att bussföraren, en 63-årig man, var bolagets anställde.

- Bussen har åkt in i ett träd som träffat precis vid förarplatsen. Föraren fick svåra skall- och bröstskador och avled i ambulansen, säger Mattias Näsström.

Bo Lingestig, skyddsombud på Veolia, var ute på olycksplatsen i natt.

- Vägen är fullständigt rak. Bussen har inte fått punktering och man kan inte se några andra tekniska brister på bussen, säger Bo Lingestig som dessutom är Kommunalarbetareförbundets regionala skyddsombud inom kollektivtrafiken i Östergötland.

Hans intryck i ett så här tidigt skede är att något måste ha hänt med föraren innan avåkningen.

- Förmodligen har han tuppat av, kanske till och med legat över ratten. Visserligen var det regnigt och mörkt när jag var på platsen, men man kunde se att bussen skrapat mot vägräcket en bit innan räcket gav vika, säger Bo Lingestig.

Klockan fyra i morse, när de första kollegerna kom till depån, väntade Veolias platschef på dem.

- Han informerade om vad som hade hänt och erbjöd dem som ville att slippa köra. Vi hade tagit in reservpersonal. Men jag tror att alla valde att köra sitt pass, säger Mattias Näsström.