Arbetsskador

Ännu en ensam vakt misshandlad

Cirka 50 meter från arresten, som sorterar under Södertörnspolisens ansvar, finns häktet i Flemingsberg som sorterar under Kriminalvården. Foto: Scanpix

Trots att det krävdes sex poliser för att gripa mannen några timmar tidigare var den kvinnliga vakten ensam när hon släppte ut honom för att han skulle uppsöka toaletten. Men i stället flög han på henne.

Publicerad

Misshandeln av den 65-åriga kvinnliga väktaren i arresten i Flemingsberg pågick en kort stund innan hon fick hjälp, skriver Dagens Nyheter. Hon var obeväpnad men bar ett överfallslarm som hon antagligen inte hann utlösa. I första hand fick hon hjälp från två kvinnliga poliser i ett intilliggande förhörsrum och sedan anslöt fler poliser. Väktaren, som är anställd av bevakningsbolaget Securus, fördes till sjukhus.

Den arresterade mannen var psykiskt instabil och hade gripits sedan han gett sig på sin familj.

Cirka 50 meter från arresten, som sorterar under Södertörnspolisens ansvar, finns häktet i Flemingsberg som sorterar under Kriminalvården. Där blev en 24-årig kvinnlig vakt misshandlad till döds den 3 oktober i år av en intern. Hon arbetade också ensam.

Södertörnspolisen har lovat återkomma med svar på frågan: Varför arbetade väktaren ensam?