Arbetsmiljö

Stenkastning mot polis och misshandel av fotograf

Upploppen startade vid 20-tiden på måndagskvällen i Rinkeby. Foto: Christine Olsson / TT-Bild
Dagen efter. Ett flertal bilar sattes i brand under upploppen i Rinkeby, nordväst om Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg / TT-Bild

En polispatrull som skulle gripa en person attackerades av en maskerad folkmassa. Dessutom misshandlades en DN-fotograf igår kväll, i stockholmsförorten Rinkeby.

Publicerad

Poliser avlossade ett skott vid det våldsamma upploppet, vid 20-tiden på måndagen. Polisen uppger att skottet avlossades i syfte att träffa. Ingen skadades dock av skottet, rapporterar SVD.

– I det läget kände man sig så trängd att man var tvungen att avlossa verkanseld. Tyvärr är det inte ovanligt att när vi gör ingripanden mot en del personer dyker det upp flera maskerade personer som kastar sten. Allt för att försvåra eller förhindra en åtgärd som vi tänker vidta, säger Lars Byström.

Oroligheter forsatte under kvällen, flera bilar sattes i brand och polispatruller skickades till Rinkeby. Polisen fick sedan hjälpa brandpersonal att ta sig in i området.

Läs också:

Även butiker i området har plundrats.

Fotografen från Dagens Nyheter som kom till Rinkeby torg vid 22-tiden misshandlades och blev bestulen på sin kamera.

– Ett femtontal personer slog och sparkade mig. Jag har träffats av en massa slag och sparkar både på kroppen och i huvudet. Jag har tillbringat natten på sjukhuset, berättar han, för den egna tidningen.