Arbetsmiljö

Sjukhusdirektör får bottenbetyg i arbetsmiljöenkät

Melvin Samson, Karolinska universitetsjukhuset. Foto: Stefan Bohlin

Karolinska sjukhusets direktör Melvin Samsom får bottenbetyg i en arbetsmiljöenkät som Läkarföreningen låtit göra. Bara tre procent av de svarande läkarna har förtroende för honom, skriver Dagens Nyheter.

Publicerad

59 procent av de 1.394 läkare som svarat på förtroendefrågan uppger att de inte har förtroende för Melvin Samsom. Enligt tidningen visar enkäten även på stort mot

– Vi tycker att det är ett alarmerande resultat. Med så här lågt förtroende kan man inte fortsätta genomföra en så stor organisationsförändring. Vi vill att omorganisationen tar paus, säger Yvonne Dellmark, läkarföreningens ordförande på Karolinska universitetssjukhuset, till DN.

Läs också:

53 procent av sjukhuset läkare uppger att bristen på vårdplatser är det mest akuta problemet och att patienter drabbas av vårdskador till följd av det.

– Jag tar fullt ansvar för den här stora förändringen. Vi kommunicerar med läkarna, och min tolkning av enkäten är att vi måste göra det ännu mer, svara Melvin Samson och fortsätter:

– Vi arbetar hela tiden med att öka antalet vårdplatser. Det är ett problem som vi jobbar med varje dag. Det är ett högprioriterad fråga.