Arbetsmiljö

Journalistfacket på Mittmedia misstror ledningen

Per Bowallius, vd för Mittmedia. Foto: Mittmedia

Arbetsmiljön är nu så dålig att journalistklubben lämnar in en misstroendeförklaring mot personalpolitiken inom hela Mittmedia-koncernen. ”Vi har nått vägs ände”, säger klubbens ordförande Tomas Backlund, till Journalisten.

Publicerad

Mittmediakoncernen har genomgått stora personalnedskärningar och omorganisationer under de senaste åren.

Det var under klubbsektionens möte på Gefle Dagblad, GD, föregående vecka som journalisterna framförde sitt misstroende mot chefredaktören Anna Gullberg och personalchefen Carin Andersson. Efter det anser Mittmediaklubben att det inte finns någon annan utväg än att lämna in en misstroendeförklaring mot hela koncernens personalpolitik, skriver Journalisten som intervjuat Mittmedias klubbordförande Tomas Backlund:

– Jag har full förståelse och respekt för det misstroende som medlemmarna i Gävle riktar. Vi i klubbstyrelsen menar samtidigt att det här inte är ett isolerat problem på GD. Vi menar att det har förekommit allvarliga händelser på flera redaktioner bara det senaste året. Vi kommer därför att lämna in en skrivelse till vd, koncernledning och bolagsstyrelse, samt till ägarstiftelserna, där vi förklarar vårt starka misstroende mot hur företaget överhuvudtaget behandlar sin personal.

Journalistklubben har nyligen genomfört en enkät bland medlemmarna. Den visar att omkring en tredjedel av de svarande trivs ”ganska dåligt” eller ”väldigt dåligt”. I de kommentarerna nämns problem med osynliga chefer, hög arbetsbelastning, en känsla av att vara utbytbar eller osynlig och till och med kränkningar från chefer som får passera, skriver tidningen.

Mittmedias vd Per Bowallius bekräftar att problemen är allvarliga och säger till Journalisten att arbetsmiljön är prioriterad. Arbetsgivaren genomför nu en egen personalenkät:

– Det finns medarbetargrupper som är ganska stukade efter allt vi har gått igenom. Vi har satt upp en vision om noll procents sjukfrånvaro som beror på arbetet. Vi måste ha den ambitionen. Det kan inte vara okej att någon blir sjuk på grund av sin arbetssituation. För att vi som arbetar i organisationen och för dem som ska söka sig till organisationen ska se Mittmedia som attraktiv arbetsgivare trots flera år av förändringar och nedbemanning så krävs det åtgärder, det är ingen tvekan om det, säger Per Bowallius.