Arbetsmiljö

Arbetsmiljö

”Anställda gråter av etisk stress”

Överläggningarna på tre av Östra sjukhusets avdelningar är så hög att huvudskyddsombuden slår larm: ”De anställda lider av såväl fysisk som etisk stress.”

Arbetsmiljö

Hon letar faktorer som bromsar stressjukan

FORSKNING. Sjukskrivningarna i människonära jobb fortsätter att öka. Nu ska forskaren Anna Nyberg ta reda på om det finns skillnader mellan mäns och kvinnors arbetsmiljö

Arbetsmiljö

Felmärkta målarfärger upptäckta

Tre produkter var felmärkta och nästan två tredjedelar ska tvingas till varningsmärkning när det blir nya EU-regler. Det visar en ny rapport från Kemikalieinspektionen.

Arbetsmiljö

Konstant tidspress i socialtjänsten

Anställda i socialtjänsten arbetar under konstant tidspress, arbetet är starkt psykiskt påfrestande och nya medarbetare hinner inte få introduktion. Det visar en ny rapport från Vision.

Arbetsmiljö

Ensamarbete för farligt för livvakter

Säpos livvakter får i fortsättningen inte arbeta ensamma, efter ett beslut från Arbetsmiljöverket. Nu måste säkerhetspolisen anställa ytterligare 40 livvakter.

Arbetsmiljö

Salongens ventilation alltför dålig

Dålig ventilation får Arbetsmiljöverket att kräva bättring och hota ägaren till den fönsterlösa massagesalongen med vite på 75 000 kronor.

Arbetsmiljö

Nordkalkdomen: – Fel person fälldes

Den förre platschefen döms av Luleå tingsrätt. Men eftersom det gått så lång tid och han är tidigare ostraffad slipper han fängelse. – Jag hade velat se fler straffas, säger Arvid Solli, Gustafs pappa.