Arbetsmiljö

Arbetsmiljö

Framtidens fabriker testas i labbmodell

Automation. Hur ska svensk tillverkningsindustri klara sig i framtiden? Kanske genom smartare fabriker där systemen samarbetar. Det ska testas i ett nytt labb.

Arbetsmiljö

Skyddsombudets motion fick gehör

Tydligare direktiv till arbetsmiljöverket om att göra fler oannonserade besök och stötta de lokala skyddsombuden. Skyddsombudet Claes Thim fick gehör för ett par av sina förslag, i motionen till S-kongressen.

Arbetsmiljö

”Förbjud ensamma kontanttransporter”

Transports skyddsombud vill att värdetransportföretaget i Göteborg förbjuds att låta de anställda arbeta ensamma. Anledningen är risken att de utsätts för hot och våld när de servar ATM-automater.

Arbetsmiljö

Danderyds sjukhus hotas med vite

Förlossningspersonalen går på knäna och tilliten till ledningen är skadad. Nu hotas Danderyds sjukhus av vite på en kvarts miljon kronor om inte arbetsvillkoren förbättras.

Arbetsmiljö

Hot och våld på nystartat gruppboende

Anmälningarna om hot och våld på gruppboendet har duggat täta sedan starten. Skyddsombudet har också tvingats stoppa arbetet två gånger eftersom det funnits fara för liv och hälsa. Nu kräver Arbetsmiljöverket att Täby kommun skyndsamt gör förbättringar.

Arbetsmiljö

Facket på Mittmedia misstror ledningen

Arbetsmiljön på Mittmedia är nu så dålig att journalistklubben lämnar in en misstroendeförklaring mot personalpolitiken. ”Vi har nått vägs ände”. Vd Per Bowallius bekräftar problemen.