Arbetsmiljöbrott

Arbetsmiljöbrott

Åklagaren kunde ha krävt sex års fängelse

KALKUGNSOLYCKAN. Åklagaren Stig Andersson tvekade inte om vilken företagsbot han skulle kräva Nordkalk på. Men vilket straff han skulle yrka för den åtalade platschefen var länge oklart.

Arbetsmiljöbrott

Arriva får betala en halv miljon för tågkrasch

Tågets broms var inte ilagd när städerskan gick in i det. Hon blev svårt skadad när tåget körde igenom en stoppbock och fortsatte in i ett hus. Arbetsmiljöåklagaren kräver att tågoperatören betalar 500 000 kronor och Arriva har gått med på det.

Arbetsmiljöbrott

I mars kommer domen i kalkugnsolyckan

Vid olyckan 2011 dödades Johan Löfroth och fyra skadades. Platschefen på Nordkalk är åtalad som vållande och företaget riskerar 3,5 miljoner kronor i bot.

Arbetsmiljöbrott

Nordkalk: Tre misstänka blev en

Åklagaren Stig Andersson hade först tre misstänkta i Nordkalksmålet. Men bevisningen höll inte mot alla tre.

Arbetsmiljöbrott

Så gick olyckan i kalkugnen till

GRAFIK. Nordkalks platschef åtalas för vållande till annans död och för vållande till kroppsskada. I Luleå tingsrätten fick han redogöra i detalj för vad som händer den 1 november 2011 på olycksplatsen, inne på SSAB:s område.

Arbetsmiljöbrott

”Jag var övertygad om att jag skulle dö”

LULEÅ. Det var andra gången han arbetade i kalkugnen, inne på SSAB:s område. Arbetsledaren försvann efter en kvart. Ett par timmar senare inträffade olyckan som märkte 19-åriga Gustaf Seppelin Solli för alltid.